Nors Kataras neturi plaukimo tradicijų ir tokio masto čempionatą priima pirmą kartą, varžybose dalyvaujantys lietuviai didesnių nesklandumų išvengia.

Menkų nesusipratimų būta pradžioje: pavyzdžiui, keliems plaukikams po finišo teko ilgokai lūkuriuoti, kol savanoriai pristatys laukimo kambaryje paliktus batus.

Pirmomis dienomis ieškant reikiamų praėjimų pro „Aspire Zone“ komplekse iškilusį tvorų labirintą buvo pavojinga pasikliauti ir apsaugos darbuotojų, neretai pasiųsdavusių į priešingą pusę, patarimais.

Vis dėlto nė vienas Lietuvos rinktinės atstovas viešai nesiskundė.

„Viskas labai gerai, viskuo pasirūpinta ir sudėliota į vietas, viskas aišku nuo „A“ iki „Z“. Įprasti „World Aquatics“ standartai, labai malonu“, – atsiliepė vyriausias iš lietuvių Danas Rapšys.

Kartu su Rūta Meilutyte jiems vieninteliams jau yra tekę pabuvoti Dohoje, kuomet lygiai prieš dešimt metų čia vyko pasaulio čempionatas trumpame (25 m) baseine.

Atgaivinti prisiminimus padėjo pasivaikščiojimas po medžiokliniais sakalais garsėjantį Vakifo turgų. Vieną nedaugelio Kataro sostinės vietų, primenančių šalies istoriją iki naftos bei gamtinių dujų pinigais nupirktos modernizacijos, kurios simboliai – stiklo dangoraižiai, milžiniški prekybos centrai, dirbtinės salos ir stadionai, pastatyti 2022-ųjų pasaulio futbolo čempionatui.

Per prabėgusį dešimtmetį Dohoje taip pat vyko rankinio, bokso, lengvosios atletikos, gimnastikos, dviračių sporto, dziudo pasaulio čempionatai. 2027-aisiais laukia ir krepšinio pirmenybės.

Tokiu būdu Katarą valdanti Thanių dinastija siekia tarptautinio pripažinimo. Tačiau tradicijų taip lengvai neįsigysi, ir tai justi „Aspire Dome“ baseino tribūnose.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (2)