34-ių bėgimo entuziastas laimėjo „322km per 24 val. su Vytautas mineralais“ maratoną, kuriame atnaujinti savo paties pasaulio rekordą nesėkmingai siekė varžybų organizatorius Aleksandras Sorokinas.

Pajėgiausias planetos ultramaratonininkas dėl skausmų pasitraukė iš kovos nubėgęs 167 km. Ginklus sudėjo ir pagrindinis jo konkurentas iš Lenkijos Andžejus Piotrowskis, tad galimybės laimėti atsivėrė kitiems.

Pasak K. Rimkaus, maksimalus jo tikslas Vingio parke buvo įveikti 254 km ir užfiksuoti antrą geriausią visų laikų lietuvio rezultatą. Minimalus – 209 km ir asmeninis rekordas.

„Ar mane tenkina pasiektas rezultatas? Visiškai. Paskutines 15 minučių leidau sau tiesiog eiti, nors galėjau dar save paspausti. Tačiau norėjau, kad bent keliolika minučių paroje būtų skirtos ramybei galvoje. Mintys? Bėgant jų būna įvairiausių, tačiau turiu kuokštelį savimotyvacijos variantų, – patirtimi dalinosi K. Rimkus. – Visada sau primenu, kad pats pasirinkau tai daryti, kad daug treniravausi, kad dabar turiu šansą, kurio vėl neturėsiu pusmetį, o gal ir metus. Kartoju sau: nežinia, kaip gyvenimas pasisuks, reikia pasistengti, atiduoti viską“.

Tačiau tarp 60-o ir 100-ojo kilometrų nugalėtoją vis tiek smarkiai kamavo suvokimas, kad dar reikės kankintis daugiau nei pusę numatyto laiko.

„Galvoje verda mintys, jog man jau labai sunku, jau skauda, jau skrandis pradeda negaluoti. Tada pradedu savęs klausti, ar tikrai to reikėjo, ar tikrai mėgstu šį sportą, ar aš džiaugiuosi, – atviravo K. Rimkus. – Savotiškas sportas tas ultrabėgimas. Bėgi, skaičiuoji, sumuoji – tai įdomus jausmas, bet nepasakyčiau, kad tai yra džiaugsmas. Gera? Malonu? Absoliučiai nė kiek. Smagu yra ruoštis bėgimui, smagu po finišo atsakinėti į žurnalistų klausimus. Bet pats bėgimas – tai siaubinga. Tiesą pasakius, kyla noras net palinkėti žmonėms to nepatirti“.


K. Rimkus prisipažino, kad dabar net į savo bėgimo batelius negali žiūrėti.

„Dabar tik noriu atsigauti ir susigrąžinti meilę bėgimui. Žinau, kad ji turėtų vėl suliepsnoti po geros savaitės“, – šypsojosi bėgikas.

K. Rimkus pasakojo, kad bėgimas prieš devynerius metus pakeitė kitą hobį – muzikos kūrybą.

„Meninis hobis pasikeitė į sportinį, – sakė varžybų laimėtojas. – Prieš tai gyvenime nebuvau sportavęs, nes pamėtyti į krepšį ar paspardyti futbolo kamuolį kartą per metus turbūt nesiskaito. Kur dar mane gali nuvesti bėgimas? Manau, jis jau privedė prie labai rimtų reikalų ir varžybų. Juk tik vienetai prisiverčia tai daryti. O aš kažkodėl noriu. Galbūt man pasiseks atstovauti Lietuvai kokiame nors čempionate – manau, kad įrodžiau galintis šį bei tą nuveikti.“

K. Rimkaus sekmadienį pasiektas rezultatas – 240,007 km – yra ketvirtas visų laikų lietuvių suvestinėse. Per parą daugiau yra nubėgę tik A. Sorokinas (319,614 km – pasaulio rekordas), Andrius Preibys (253,043 km) ir Ruslanas Seitkalijevas (245,259 km).

Antrą vietą „322km per 24 val. su Vytautas mineralais“ užėmė Marius Zakarauskas (195,356 km), trečias buvo Alvydas Batakis (187,86 km), ketvirtas – Thomasas Lepersas (174,282 km), penktas – A. Sorokinas (166,786 km), šeštas – A. Piotrowskis (160,574 km).

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją