Šioje pirmą kartą FISA organizuojamoje tarptautinėje treniruočių stovykloje A. Navickas treniruojasi su parairkluotojais iš viso pasaulio. Pagrindinis kriterijus, norint patekti į šią stovyklą – sportininko atstovaujama valstybė turėjo būti niekada nedalyvavusi parolimpinėse varžybose.

„Tokioms šalims kaip Lietuva, kurios rengia pirmą savo neįgalų sportininką, tarptautinė irklavimo federacija apmoka dešimties dienų stovyklą užsienyje ir dalyvavimo išlaidas pirmoje regatoje“, – apie FISA pagalbą pasakojo LIF prezidentas Dainius Pavilionis.

Į Varezę šiemet atvyko sportininkai iš Meksikos, Austrijos, Čekijos, Honkongo, Ugandos, Kenijos ir kitų šalių.

Gal atrodo, kad kitų šalių sportininkai už mane čia yra silpnesni. Aš jau prieš traumą irklavau, turiu šio sporto pagrindus, o ir šiaip esu aukštas, turiu ilgas rankas – visa tai tik padeda“, – sakė A. Navickas.

Vis dėlto, kitą savaitgalį laukiančiose varžybose konkurentų lietuviui tikrai bus stiprių. Kadangi parairkluotojams regatų nebūna tiek daug, kiek sveikiesiems, į Italiją turėtų susirinkti nemažai stiprių atletų. Pernai „Gavirate“ regatoje dalyvavo 22 valstybių parairkluotojai, šiemet jų turėtų būti iš 25 valstybių, tarp kurių ir galingi britai, brazilai, rusai bei vengrai.

„Klaipėdoje oras man šiemet neleido pakankamai sportuoti ant vandens. Daug rengiausi sporto salėje, kartais plaukiojau baseine, manau, kad forma tikrai gerėja ir nuo rudens esu sustiprėjęs.

Stovykloje jau gavau tikrai daug gerų patarimų, sužinojau daug naujo – kaip sėdima valtyje, kaip geriau būti prisirišus, kaip geriau sureguliuoti valtį. Pastebėjau, kad kiti irkluoja kiek kitaip, tačiau mes su treneriu dabar didelių pakeitimų nedarysime“, – apie stovyklos naudą pasakojo A. Navickas.

Gegužės 15-17 dienomis vyksiančios varžybos A. Navickui bus pirmoji tokio lygio tarptautinė regata tarp neįgaliųjų sportininkų.

„Man pačiam atrodo, kad greitis nėra prastas, tačiau viską parodys varžybos. Po jų turėsiu atskaitos tašką, žinosiu savo pajėgumą ir rengsiuosi toliau“, – sakė A. Navickas.

Rugsėjo mėnesį sportininkas su Lietuvos irklavimo elitu turėtų dalyvauti pasaulio irklavimo čempionate. Neįgalieji sportininkai planetos pirmenybėse varžosi kartu su sveikaisiais. Šiemet pasaulio čempionatas vyks Prancūzijoje, jame bus dalijami kelialapiai į 2016 metų Rio olimpines žaidynes. Patekti į Rio – pagrindinis A. Navicko, kaip ir kitų lietuvių, sezono tikslas.

Sekite Augusto Navicko puslapį „Facebook“ tinkle (https://www.facebook.com/parathlete?fref=ts) ir skaitykite jo tinklaraštį anglų kalba (http://parathlete.net/post/getting-set-up-in-varese-camp-has-started).

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją