Lietuvę nuo prizininkių pakylos nustūmė sėkmingas lemiamas, trečiasis, bulgarės Mirelos Demirevos bandymas peršokti 200 cm.

Šiuo šuoliu iš penktos vietos net į antrąją striktelėjusi M. Demireva vėliau dar patampė nervus ir auksą mintyse sau ant kaklo jau besimatavusiai 25-erių metų Marijai Lasickienei iš Rusijos.

Vis dėlto nė viena sportininkė kartelės, pakeltos į 204 cm aukštį, neįveikė ir M. Lasickienė dėl mažiau padarytų klaidų taisyklės iškovojo pirmą savo karjeroje Europos čempionės vardą. Ir pirmą Berlyne neutralių atletų komandai.

Vis dėlto Marija, kuri pernai ištekėjo už 11 metų vyresnio lietuvių kilmės rusų žurnalisto Vlado Lasicko, buvo itin nepatenkinta – ir demonstravo tai labiau nei A. Palšytė.

„Aš laimėjau, bet esu nusivylusi. Mes tikėjomės daug geresnių šuolių ir rezultatų. Jei norite mane sveikinti, viskas gerai, bet aš negaliu švęsti po tokio finalo“, – savo slogią nuotaiką paaiškino M. Lasickienė.

„Manau, kad aš pralaimėjau – labai stipriai pralaimėjau sau, nes tai ne tas rezultatas, su kuriuo reikia laimėti čempionės titulą. Aš kaip visada esu labai savikritiška ir kol kas nejaučiu to aukso skonio. Mane visa tai nuvylė. Džiaugsmo iš tokios pergalės nėra jokio. Man labai liūdna ir tiek“, – atvirai prisipažino Marija.

Toks rusės pasisakymas iškart užkliuvo neutraliems sporto gerbėjams, kurie socialiniuose tinkluose priminė, kad ji turėtų apskritai džiaugtis jau vien tuo, jog jai išvis buvo leista atvykti į Europos čempionatą.

Tačiau M. Lasickienė toliau neatlyžo ir laikėsi savo: ji rėžė vieną dar labiau šokiruojantį pareiškimą.

„Geriau jau būčiau likusi antra, bet pasiekusi 204 cm aukštį. Turėjau šokti aukščiau. Aš šiandien savimi labai nepatenkinta“, – taip į klausimą, koks jausmas laimėti pagrindines metų varžybas ir pirmą kartą karjeroje tapti Europos čempione, atsakė ji.

„Nuo tokio aukso – jokio džiaugsmo. Aš visada tokia sektoriuje. Jei mane kas nervina, aš to neslepiu viduje, o parodau visiems. Kai iš pirmo karto neperšokau 196 cm, įsiutau, atsirado nervingumas. Tokiose varžybose viską reikia įveikti pirmu bandymu“, – pyko ant savęs čempionė.

M. Lasickienė toliau stebino savo mintimis. Ji teigė, kad net apsidžiaugė, kad M. Demireva peršoko 200 cm ir perkėlė kovą dėl aukso į kitą, 204 cm, aukštį.

„Apsidžiaugiau, net pagyvėjau. Tai man visada suteikia jėgų naujiems šuoliams, bet ne šiandien. O tai, kad ji praleido porą etapų, nenustebino. Tokia jos taktika paskutiniu metu – ji taip paskirsto savo jėgas“, – pridūrė rusė, pernai Lozanoje pasiekusi asmeninį rekordą (206 cm).

Primename, kad dėl ilgos reabilitacijos po patirtos traumos prieš šias pirmenybes kiek nuvertinta A. Palšytė sėkmingai pasirodė atrankoje, kurioje nepadarė ne vienos klaidos ir su 190 cm rezultatu pasidalino 1-6 vietas, bei pakurstė viltis, kad gali patriukšmauti ir finale.

Jis Airinei prasidėjo neidealiai: mūsiškė jau ties antru aukščiu (187 cm) kartą suklydo, bet nesutriko ir netrukus pasitaisė bei puikiai susitvarkė tiek su 191, tiek su 194 cm iššūkiais, o kartelę, iškeltą į 196 cm, įveikė antru šuoliu.

Lietuvė suklupo ties 198 cm aukščiu ir laukė, kaip seksis jos varžovėms, tiksliau vienai jų – bulgarei M. Demirevai, kuri praleido du etapus ir iškart užsisakė 200 cm. Ji paskutiniu, trečiu, mėginimu šią užduotį įvykdė ir nugvelbė medalį iš Airinės.

Bronza atiteko vokietei Marie-Laurence Jungfleisch su 196 cm – tokiu pačiu rezultatu kaip ir A. Palšytė, bet finale padariusiai viena klaida mažiau.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (222)