T. Bendoraitis triumfavo absoliučiu nugalėtoju vyrų kultūrizmo, L. Klimavičienė – moterų bikini, o V. Šalaševičiūtė moterų kūno fitneso kategorijoje. Komandinę bei trenerių įskaitą laimėjo Marijampolės „Tauro“ sporto klubas su Rinaldu Česnaičiu. Viso dalyviai varžėsi 13 skirtingų kategorijų.

Renginio metu taip pat pagerbti 15-os metų jubiliejų mininčios Vilniaus kultūrizmo ir fitnio klubų sąjungos steigėjai.

Nugalėtojas ruošiasi Europos čempionatui

„Tauro“ auklėtiniui T. Bendoraičiui tai jau antrasis titulas šiame sezone. Prieš savaitę jis triumfavo Lietuvos čempionate, o dabar pridėjo ir Vilniaus pirmenybių nugalėtojo titulą. Jis buvo stipriausias vyrų kultūrizmo iki 85 kg. kategorijoje, o vėliau nurungė už save sunkesnius atletus ir buvo pripažintas absoliučiu čempionu.

Po paskutinių pasirodymų jis sunkiai gaudė kvapą ir sakė, kad Vilniaus kultūros, pramogų ir sporto rūmus užpildžiusių žiūrovų palaikymas vietiniams atletams pridėjo daugiau motyvacijos.

„Nuostabūs, puikūs įspūdžiai. Žiūrovai nebuvo labai draugiški, savus daugiau palaikė, bet viskas tvarkoje – aš koncentruojuosi į tai kas man reikalinga ir mažiausiai kreipiu dėmesį į pašalinius dalykus. Dar maloniau ir didesnis stimulas laimėti, kai nepalaiko“, – kalbėdamas su DELFI juokėsi kultūristas.

Puiki sezono pradžia tapo staigmena net pačiam marijampoliečiui, kuris nesitikėjo savo pasirodymo tokiame aukštame lygyje. Dabar jo laukia dar didesnis iššūkis – gegužės 14-19 d. vyksiantis Europos kultūrizmo ir fitneso čempionatas Ispanijoje, Santa Siuzanoje.

„Dabar liko Europos čempionatas Santa Siuzanoje, o vėliau poilsis. Aš nelabai mėgstu prognozuoti, pirmiausiai kreipiu dėmesį į darbą, o vėliau yra maloniau, kai sėkmingai gaunasi“, – po netikėtai sėkmingos sezono pradžios pasirodymo Europoje nedrįso prognozuoti atletas.

Už absoliutaus nugalėtojo titulą jis gavo bemaž metro aukščio apdovanojimą, kurį pakelti ir išlaikyti virš galvos buvo nelengva užduotis. Sportininkas pripažino, kad pirmiausiai pagalvojo, jog varžybų organizatoriai juokauja teigdami šį apdovanojimą.

„Galvojau juokauja teisėjai, net nustebau. Bet apdovanojimui visada rasiu vietos“, – juokavo jis.

Tarp žiūrovų – R. Burneika

Vilniaus pirmenybes stebėjo būrys Lietuvos kultūrizmo žvaigždių – Ovidijus Ringys, Andrius Pauliukevičius, Paulius Ratkevičius, Olegas Žuras, savo auklėtinius palaikė Dainius Barzinskas, Arvydas Mickus.

Tačiau daugiausiai dėmesio sulaukė Lietuvoje nedažnai apsilankantis Robertas Burneika – vienintelis lietuvis lipęs ant „Mr. Olympia“ varžybų scenos.

Sportininkas į Lietuvą sugrįžo aplankyti tėvų. Kadangi pastaruoju metu jis daugiau laiko praleidžia kaimyninėje Lenkijoje, o ne Jungtinėse Amerikos Valstijose, padažnėjo jo vizitai ir į Lietuvą.

„Dabar daug dirbu Lenkijoje, tai dažnai užsuku į Lietuvą. Lenkijoje užsiimu daugiausiai verslo reikalais – papildų prekyba, kurią vykdau visoje Europoje. Lenkijoje turiu ir televizijos programą, savaitgaliais pasirodau visur, kas net su sportu nesusiję – prekybos centrų atidarymuose, diskotekose“, – DELFI pasakojo R. Burneika, Lenkijoje tapęs didele žvaigžde ir numylėtiniu.

Nepaisant įtempto gyvenimo grafiko lietuvis rudenį ruošiasi pasirodyti varžybose Italijoje, Suomijoje ir Rusijoje. „Viskam reikia rasti laiko. Kaip matosi forma dar yra, reiškiasi laiko yra. Darbo tikrai turiu, nes pats viską darau, nes nei vadybininko turiu nei ką“, – įtempęs raumenis juokėsi R. Burneika, paklaustas ar spėja ir sportuoti.

Kultūristas Lietuvoje negyvena jau bemaž penkiolika metų ir į renginį atvyko ne tik dėl to, kad jo papildų įmonė rėmė Vilniaus pirmenybes.

„Turiu savo atstovus, šiandien neturėjau net atvykti. Tiesiog, pats esu lietuvis ir reikia kažkaip tam sportui atiduoti atgal, ką esu gavęs“, – sakė jis.

2014 m. Vilniaus pirmenybių rezultatai:

Vaikinių kultūrizmas iki 18 m.

1. Linardas Vaitiekus
2. Julius Vosylius
3. Arminas Kurmauskas

Merginų kūno fitnesas iki 23 m.

1. Gintarė Burdulytė
2. Simona Stepanova
3. Evelina Sadauskaitė

Vaikinų kultūrizmas iki 23 m.

1. Mindaugas Juška
2. Edgaras Gladas
3. Mindaugas Šimkus

Vaikinų klasikinis kultūrizmas iki 23 m.

1. Arthur Mileris
2. Karolis Brazaitis
3. Mantas Jazdauskas

Merginų bikinis iki 23 m.

1. Kristina Narbutaitytė
2. Aneta Možeiko
3. Hristena Baranauskaitė

Moterų kūno fitnesas (naujokės)

1. Jurgita Gudaitytė
2. Eglė Trumpulytė
3. Jurgita Juškevičiūtė

Vyrų kultūrizmas (naujokai)

1. Karolis Miliauskas
2. Vytautas Žylė
3. Kęstutis Eitmantis

Vyrų klasikinis kultūrizmas

1. Darius Minkevičius
2. Giedrius Abeciūnas
3. Aringas Kartanas

Vyrų kultūrizmas iki 85 kg.

1. Tomas Bendoraitis
2. Gintaras Čičiurka
3. Nerijus Tamošaitis

Vyrų kultūrizmas virš 85 kg.

1. Piotr Ševčenko
2. Igor Krikun
3. Aurimas Grabinskas

Moterų kūno fitnesas

1. Vilma Šalaševičiūtė
2. Viktorija Petraitytė
3. Daiva Varmelienė

Moterų bikinis iki 164 cm.

1. Laura Klimavičienė
2. Hristena Baranauskaitė
3. Julija Pozniakovė

Moterų bikinis virš 164 cm.

1. Kristina Narbutaitytė
2. Rita Milinovič
3. Aneta Možeiko

Moterų bikini absoliuti įskaita

1. Laura Klimavičienė
2. Krisitna Narbutaitytė

Moterų kūno fitneso absoliuti įskaita

1. Vilma Šalaševičiūrė
2. Gintarė Burdulytė

Vyrų kultūrizmo absoliuti įskaita

1. Tomas Bendoraitis
2. Piotr Ševčenko
3. Darius Minkevičius

Komandinė, trenerių įskaita

1. „Tauras“, Marijampolė, treneris Rinaldas Česnaitis
2. „Jėga ir grožis“, Klaipėda, trenerė Ala Guseva
3. „Progresas“, Jurbarkas, treneris Arvydas Mickus

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (208)