Po ilgų ir įtemptų dvi dienas trukusių varžybų, nurungę visus konkurentus taurėmis ir auksiniais medaliais vyrų grupėje pasipuošė Marius Šiaudkulis, moterų – Agnė Jarušauskaitė, o veteranų (vyresnių nei 45-erių metų) – Kęstutis Žadeikis.

Daugkartinis čempionas M. Šiaudkulis laimėjo laimintis jau trečias Lietuvos pirmenybes iš eilės. Jo sąskaitoje 2011 metų pulo-9, 2012 metų pulo-14.1, o po šio savaitgalio ir pulo-8 auksomedaliai bei 1511 reitingo taškų. Pastarajame čempionate M. Šiaudkulis nepralaimėjo nei vieno susitikimo.

Tuo tarpu antros vietos laimėtojui – vos 15 metų! Klaipėdietis Eimantas Šveikauskas, nugalėjęs už save vyresnius ir gerokai labiau patyrusius sportininkus, tik finale rezultatu 2:7 nusileido M. Šiaudkuliui. E. Šveikauskui tai kol kas yra aukščiausias pasiekimas sportininko karjeroje, tačiau jaunuolio ambicijos tuo neapsiriboja ir jis žada toliau intensyviai treniruotis bei siekti vis aukštesnių rezultatų.

Trečias vietas vyrų grupėje pasidalino Marius Jofė ir Žilvinas Cemnolonskis.

Moterų finale susitiko Kauno atstovės, moterų pulo reitingo lyderės A. Jarušauskaitė ir Alberta Šimkevičiūtė. Ir nors čempionei išsiaiškinti prireikė kontrolinės partijos, finale rezultatu 6:5 pergalę šventė nė vieno susitikimo čempionate nepralaimėjusi A. Jarušauskaitė.

Trečias vietas moterų grupėje pasidalino Gintarė Aleknaitė ir Simona Milišauskaitė.

Šiemet pirmą kartą buvo organizuota ir atskira veteranų grupė, kuri čempionato organizatorius maloniai nustebino sulaukusi net trylikos vyresnių nei 45-erių metų amžiaus dalyvių. Geriausias iš geriausių buvo K. Žadeikis, finalo kovoje įveikęs antros vietos laimėtoją Raimondą Matijošių. Įdomu ir tai, kad K. Žadeikio bendravardis sūnus, jaunasis Kęstutis Žadeikis vyrų grupėje užėmė 9-ą vietą iš 72-iejų sportininkų, nors jam dar tik 11 metų.

Trečias vietas veteranų grupėje pasidalino Gintautas Venclovas ir Gintaras Mažonis.

Snukerio „Lithuanian Masters“ turnyrą laimėjo latvis

Šį savaitgalį Vilniaus didžiuosiuose snukerio klubuose vyko vienas prestižiškiausių snukerio turnyrų „Lithuanian Masters 2012“. Į turnyrą buvo pakviesti dalyvauti 16 geriausių šalies snukerio meistrų, taip pat 4 kviestiniai svečiai ir 4 žaidėjai patekę per atrankinį turą.

Turnyro dalyviai buvo paskirstyti į keturis pogrupius. Prasidėjus varžyboms, netrukus ėmė aiškėti pogrupių lyderiai - Maris Volaisas (Latvija), Aleksandras Isajenka, Sergejus Sergejev (Latvija) ir Simonas Dragūnas. Stebėtinai gerai šį kartą žaidė jaunasis S. Dragūnas, laimėjęs visus susitikimus ir pogrupyje nusileidęs tik dviejuose freimuose.

Pogrupių pirmi numeriai iškovojo kelialapius į ketvirtfinalį, o žaidėjai, pogrupiuose užėmę antras ir trečias vietas, dar turėjo susitikti tarpusavyje dėl patekimo į kitos dienos ketvirtfinalius.

Sekmadienio susitikimai prasidejo tarp geriausių žaidėjų aštuonetuko, į kuri pateko ir suformavo „play off“ lentelę: A. Maksimovas - S. Sergejevas, A. Isajenka - V. Schullte, M. Volaisas - S.Dragūnas ir M. Maisiejus - T. Puodžiūnas.

Vykstant ketvirtfinalių kovoms, netrukus pradėjo aiškėti susitikimų lyderiai. S. Sergejevas nesunkiai įveikė klaipedietį A. Maksimovą 3:1. Piramidės čempionas ir pripažintas tarptautinis meistras A. Isajenka nesunkiai įvekė V. Schulltę 3:0, M. Volaisas po labai įtemptos kovos iškovojo pergalę prieš S. Dragūną, kuris ir antrą turnyro dieną demonstravo puikią techniką ir psichologinį pasiruošimą. Ši puiki S. Dragūno forma jam garantavo prizą už didžiausią turnyro seriją 60 taškų. T. Puodžiūnas kovoje be ypatingos intrigos įveikė vilnietį M. Maisiejų 3:1.

Taigi į pusfinalius iškopę žaidėjai, du Latvijos ir du Lietuvos čempionai, žadėjo žiūrovams nepakartojamą reginį. Pirmame pusfinalyje susitiko patyręs Latvijos meistras S. Sergejevas ir daugkartinis Lietuvos piramidės čempionas A. Isajenka. Pergalę rezultatu 3:2 susitikime iškovojo Latvijos atstovas, parodęs labai aukštą technikos lygį.

Antrame pusfinalyje ir paskutinę viltį finale išvysti Lietuvos atstovą gynė Lietuvos snukerio čempionas T. Puodžiūnas, kovojęs su Latvijos „technikos etalonu“ pravardžiuojamu M. Volaisu. Susitikimo metu iniciatyva greitai perėjo į latvio rankas ir jis baigė dvikovą 3:1.

Netikėtai „Lithuanian Masters“ finale susitinko du Latvijos atstovai. Nugalėtoju tapo M. Volaisas, rezultatu 3:2 įveikęs S. Sergejevą.

Snukerio "Lithuanian Masters" turnyro nugalėtojas ir prizininkai
Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją