Vicečempiono titulas atiteko metais jaunesniam vilniečiui Adrianui Kovalevskij, o bronza - varžybų veteranui Kostui Šliauteriui.

Moterų grupėje pergalę šventė viešnia iš Estijos Reena Parnat, o Lietuvos čempionės titulas atiteko vilnietei Gerdai Pociūnaitei. Verta paminėti, kad abi šios sportininkės yra 17 metų amžiaus. Bronzos medaliu pasipuošė kita Estijos atstovė Siret Luik.

Olimpinių lankų vyrų komandų varžybose triumfavo „Auksinio šaulio“ ekipa, kuriai atstovavo K. Šliauteris, M. Šliauteris ir E. Butkus. Čempionai finale užfiksavo naują Lietuvos olimpinių lankų komandinių varžybų rekordą ir įtikinamu rezultatu nugalėjo KŠLA komandą, kuriai atstovavo T. Katalynas, L. Lipkevičius ir S. Paulauskas.

Skriemulinių lankų vyrų grupėje kova buvo ypač atkakli. Medalių savininkai buvo aiškūs tik iššovus paskutinę, papildomą strėlę. Čempionu tapo vilnietis Valerijus Denisovas, finale įveikęs 7-ą vietą pasaulio reitinge užimantį kaunietį Vladą Šigauską, o bronzą, taip pat po papildomo šūvio, iškovojo vilnietis Mindaugas Baranauskas, pranokęs latvį Kasparą Elartą.

Skriemulinių lankų moterų grupėje Lietuvos čempione tapo Inga Kizeliauskaitė, užėmusi 3-ią vietą galutinėje įskaitoje. Auksu ir sidabru pasipuošė Latvijos atstovės Julija Oleksejenko ir Marija Antonova.

Vyrų komandų varžybose pergalę šventė KŠLA klubo komanda, kurią sudarė V. Šigauskas, J. Liubarskis ir G. Šarkys. Vicečempionų vardai atiteko LSK komandai, kuriai atstovavo V. Švedas, V. Denisovas ir J. Ivancevičius.

Paprastų lankų grupėje vyrai ir moterys varžėsi kartu, bet galiausiai triumfavo moterys. Vilnietė Milda Tracevskienė pagerino Lietuvos rekordą ir džiaugėsi aukso medaliu. Sidabrą laimėjo taip pat vilnietė Laura Urvakytė, o bronzą iškovojo Vytautas Trakimas.

Iš viso varžybose buvo užfiksuoti 4 nauji Lietuvos rekordai. Šis Lietuvos čempionatas buvo ypač svarbus Lietuvos rinktinei, kuri netrukus išvyks į Europos uždarų patalpų šaudymo iš lanko pirmenybes, kurios kovo 21–27 dienomis vys Ispanijoje.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją