Lietuvos čempionės titulą apgynė Viktė Ažukaitė. Laimėjusi visas kovas grupėje ir gavusi pirmąjį varžybų reitingą, atkrintamosiose ji sėkmingai nukeliavo iki finalo.

Kovoje dėl čempionės titulo po įnirtingos kovos 15:14 buvo įveikta Paulina Bajorūnaitė-Stauskė, nepatyrusi pralaimėjimų iki pat lemtingos dvikovos. Bronzos medalius laimėjo Lurdė Grabovskytė ir Emilija Serapinaitė-Navakauskienė. Iš viso varžybose dalyvavo 34 sportininkės.

Tarp vyrų pirmą kartą Lietuvos čempionu tapo Arnas Salokas. Grupėje įveikęs visus varžovus, po dramatiškų kovų atkrintamosiose varžybose A. Salokas finale 15:12 pranoko Leonardą Kalininą, kuriam tai buvo vienintelė nesėkmė.

Bronzos medaliais pasipuošė Matas Medišauskas ir Tomas Makarovas. Varžybose kovėsi 36 sportininkai.

Moterų komandų varžybose čempionių titulą susigrąžino Kaunas-1 / SM „Gaja“ (V. Ažukaitė, P. Bajorūnaitė-Stauskė, Kamila Jonynaitė ir Monika Narbutaitė), kuri finale 45:33 įveikė Vilnius-1 komandą (Olivija Mašalo, E. Serapinaitė-Navakauskienė ir Aušrinė Šimkutė). Bronza atiteko Vilnius-2 komandai (Karina Prokopovič, Anastasija Pylinova ir Patricija Ščetko).

Vyrų čempionais tapo Vilnius-1 komanda (Demjanas Filonas, Makaras Lozenko, Danielius Sosna ir Danielius Volkovas), kovoje dėl aukso 45:34 įveikusi Kaunas-1/SM „Gaja“ kolektyvą (M. Medišauskas, Mindaugas Sipavičius, Mindaugas Tamošiūnas). Bronzą pelnė „MIX International“ komanda (Gintas Bakis ir Aleksandras Ostapenka iš Latvijos bei Kirilas Krasnikovas iš Ukrainos).

Lietuvos fechtavimo čempionatas (Foto: Milda Kikaitė)
Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją