Suaugusių varžybose rezultatus jau rodo dar tik vasarą kartu čiuožti pradėję Taylor Tran ir Saulius Ambrulevičius. Savo pirmame starte šių metų lapkričio mėnesį Taline porai pavyko iškovoti privalomus taškus už techniką, suteikiančius teisę startuoti Europos suaugusių čempionate, kuris vyks 2015 m. sausio 25-vasario 2 dienomis Švedijos sostinėje Stokholme.

Jaunimo gretose neatsilieka Guostė Damulevičiūtė ir Deividas Kizala, kurie šokius ant ledo išbandė tik šių metų pavasarį. Pora jau dalyvavo dvejose tarptautinėse varžybose, o antrosiose taip pat surinko taškus už techniką, kurie suteikia teisę dalyvauti pasaulio jaunimo čempionate.

Pavasarį jėgas šokiuose ant ledo (jaunių amžiaus grupėje) nusprendė išbandyti ir Jogailė Žilionytė, kuri šiuo metu treniruojasi ir atstovauja Lietuvai su Italijos čiuožėju Lucu Moriniu. Pora taip pat sėkmingai startuoja tarptautinėse varžybose.

Besibaigiant metams paaiškėjo ir Lietuvos dailiojo čiuožimo čempionai ir kas atstovaus Lietuvai svarbiausiose sezono varžybose 2015 m., t.y. suaugusių Europos ir pasaulio jaunimo čempionatuose, pasaulio studentų universiadoje bei Europos jaunimo olimpiniame festivalyje.

2014 m. Lietuvos suaugusių moterų čempione tapo Kauno žiemos sporto mokyklos Baltų ainiai auklėtinė Inga Janulevičiūtė, kurią treniruoja ne vieną Lietuvos čempioną išugdęs treneris Dmitrijus Kozlovas. Deja, dėl atsinaujinusios traumos čempionate nepasirodė kita perspektyvi ir šį sezoną puikiai startuojanti čiuožėja Aleksandra Golovkina. Ši sportininkė neseniai iškovojo pirmąjį medalį Lietuvai ISU Ice Challenger serijos varžybose „Warsaw Cup“, vykusiose lapkričio mėnesį.

Jaunimo grupėje aukso medalį jau trečią kartą iš eilės iškovojo taip pat Baltų ainiai auklėtinė Deimantė Kizalaitė (trenerė Loreta Vitkauskienė), antrąją vietą užėmė D. Kozlovo treniruojama Elžbieta Kropa, o bronzą iškovojo taip pat Loretos Vitkauskienė auklėtinė Kamilė Linauskaitė.

Tarp vaikinų jaunimo čempionu antrą kartą tapo klaipėdietis Laurynas Vonžodas (trenerė Edita Dvarionienė), sidabro medalis atiteko Kauno sportininkui Artūrui Ganžėlai (trenerė Lilija Vanagienė), o bronzos medalį laimėjo Elektrėnų čiuožėjas Edvinas Apitionok (trenerė Ramunė Satkauskaitė).

Suaugusių šokių ant ledo čempionais tapo Taylor Tran ir Saulius Ambrulevičius, jaunimo – Guostė Damulevičiūtė ir Deividas Kizala, o jaunių – Jogailė Žilionytė ir Luca Morini. Porinio čiuožimo čempionais jau trečią kartą buvo apdovanoti Goda Butkutė ir Nikita Jarmolajevas.

Lietuvos čempionatas buvo paskutinės varžybos prieš artėjančius svarbiausius sezono startus. Nors A. Golovkina dėl atsinaujinusios traumos negalėjo dalyvauti Lietuvos čempionate, tačiau atlikus šio sezono visų kandidačių dalyvauti čempionatuose rezultatų analizę, Lietuvos čiuožimo federacijos valdyba vienbalsiai nusprendė į Europos čempionatą ir Europos jaunimo olimpinį festivalį deleguoti būtent A. Golovkiną.

I. Janulevičiūtė vyks į pasaulio studentų universiadą, o Deimantė Kizalaitė atstovaus Lietuvai pasaulio jaunimo čempionate.

Į Europos čempionatą taip pat vyks naujoji šokių ant ledo pora Taylor Tran ir Saulius Ambrulevičius, o pasaulio jaunimo čempionate išvysime Guostę Damulevičiūtę ir Deividą Kizalą.

Dėl G. Butkutės jauno amžiaus, deja, nei viename iš minėtų čempionatų dar nepamatysime porinio čiuožimo atstovų. Pagal ISU (Tarptautinės čiuožimo sąjungos) reikalavimus, G. Butkutė yra 10 dienų per jauna dalyvauti ISU suaugusių varžybose, o N. Jarmolajevas taip pat dėl amžiaus nebegali dalyvauti jaunimo varžybose.

Nors ISU varžybose ši pora negali dalyvauti, jie intensyviai ruošiasi ateinančiam varžybų sezonui, dalyvauja įvairiuose šou, o jų atliekami elementai tampa vis sudėtingesni. Kitą sezoną šią porą turėtume daugelyje ISU varžybų.

Prisijunk prie tūkstančių sporto mėgėjų bendruomenės – tapk DELFI Sporto draugu „Facebook“, sužinok šviežiausias naujienas iš sporto arenų, dalinkis įžvalgomis ir komentarais!

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)