Trečiadienį kovas pradės ir du Lietuvos boksininkai: svorio kategorijos iki 69 kg (25 dalyviai) šešioliktfinalyje pasaulio čempionatų debiutantas Europos čempionas Eimantas Stanionis pirštines surems su airiu Adamu Nolanu, o svorio kategorijos virš 91 kg (22 dalyviai) šešioliktfinalyje planetos pirmenybėse debiutuosiantis Mantas Valavičius išmėgins jėgas su turku Ali Erenu Demirezenu.

Burtai palankūs buvo 2012 metų Londono olimpiados ir šių metų Europos čempionato prizininkui Evaldui Petrauskui, kuris pirmajame svorio kategorijos iki 64 kg (24 dalyviai) rate buvo laisvas. Antradienį pirmąją pasaulio čempionato dieną paaiškėjo pirmasis E. Petrauko varžovas – aštuntfinalyje lietuvis susitiks su Danielito Zorrilla De La Rosa iš Puerto Riko, kuris šešioliktfinalyje 2:1 (28:29, 29:28, 30:27) įveikė ukrainietį Viktorą Petrovą.

Iš viso pasaulio čempionate dėl medalių ir olimpinių kelialapių kovas pradėjo 243 boksininkų iš 74 šalių. Tiesioginius kelialapius į 2016 metų Rio de Žaneiro (Brazilija) olimpines žaidynes iškovos supersunkaus svorio (virš 91 kg) kategorijos pasaulio čempionas bei likusių svorio kategorijų finalininkai.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (3)