Būtent su šiomis komandomis Lietuva pirmojoje eliminacijoje lapkričio 10-15 dienomis kovos dėl teisės patekti į šešioliktfinalį.

Starto dienos išvakarėse, Gran Kanarijos Real Club Nautico jachtklube įvyko iškilminga „SSL Gold Cup“ finalinio etapo atidarymo ceremonija. Jos metu trauktų burtų dėka pagaliau paaiškėjo, kad pirmojoje eliminacijoje „SSL Team Lithuania Scandagra“ rinktinė prie starto linijos stos su Pietų Afrikos Respublikos, Čekijos ir Omano rinktinėmis.

Lietuvos buriavimo rinktinė (Martina Orsinis / SSL)

Kiekvieną pirmosios eliminacijos dieną kiekvienam iš keturių pogrupiui, sudarytų iš keturių komandų, bus įvykdomos vos vienerios lenktynės. Vadinasi, per keturias dienas kiekviena komanda turės vos keturias lenktynes, kurios ir lems galutinį pirmosios eliminacijos rezultatą. Į sekantį etapą, šešioliktfinalį, iš kiekvieno pogrupio pateks tik po dvi komandas.

„Ko gero, būtent tai ir neramina labiausiai – kad įvyks labai nedaug, tik keturios, lenktynės. Vadinasi, klaidų daryti mes iš esmės negalime, nes kiekvienas taškas čia bus aukso vertės, o kiekviena klaida gali būti lemiama“, – prieš startą teigė Lietuvos rinktinės vadovas Rokas Milevičius.

Lietuvos buriavimo rinktinė (Martina Orsinis / SSL)

Nė su viena iš į Lietuvos pogrupį papuolusia komanda, rinktinė iki šiol nesivaržė, tad sužinoję burtų rezultatus, komandos nariai visą vakarą paskyrė filmuotos medžiagos iš kvalifikacinio etapo analizei. Pasak buriuotojų, toks pasiruošimas gali būti vertingas įvertinant, kaip konkurentai elgiasi vienoje ar kitoje situacijoje, kaip vykdo manevrus bei ko galima iš jų tikėtis distancijoje.

Lietuvos pogrupis prie starto linijos pirmąją dieną turėtų stoti apie 15:30 val. Lietuvos laiku. Organizatoriai planuoja, kad lenktynės kiekvienam pogrupiui turėtų trukti ne ilgiau kaip 45 minutes. Lietuvos startą bus galima stebėti tiesiogiai „SSL Team Lithuania“ rinktinės „Facebook“ paskyroje.

Pasak pačios rinktinės, vienas didžiausių iššūkių bus kovoti kiek neįprastom sąlygom – atvirame vandenyne, taigi akvatorijoje, kur susiformuoja pakankamai didelės bangos, mat iki šiol visos treniruotės ir kvalifikacinis etapas vyko žymiai ramesniuose vandenyse, dažniausiai – ežeruose.

„SSL Team Lithuania Scandagra“ pirmojoje eliminacioje startuos tokia sudėtimi: komandos vadovas ir taktikas, olimpietis, Rokas Milevičius, vairininkas, olimpietis, Raimondas Šiugždinis, buriuotojai Karolis Janulionis, Klaudio Kliučinskas, Emilis Valentinaitis, Kristoforas Akromas, Simonas Jeršovas, Andrius Ramonaitis, Martin Volkovicki.

Lietuvos buriavimo rinktinė (Martina Orsinis / SSL)

„SSL Gold Cup“ pasaulio taurė yra analogų buriavimo sporte neturinčios varžybos, kuriose net 56 šalys varžosi dėl geriausios buriavimo valstybės titulo.

Varžybos vyksta Pasaulio futbolo čempionatui būdingu formatu – valstybių rinktinės, sudarytos iš geriausių kiekvienos valstybės buriuotojų, varžosi grupėse po keturias ir, įveikdamos eliminacijas, judės lemiamos kovos link, kuri tarp dviejų visas eliminacijas praėjusių rinktinių įvyks gruodžio 3 d. „SSL Gold Cup“ taurės naujienas galima sekti čia.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją