„2024 m. Lietuvos ir Šiaulių miesto sportui yra labai reikšmingi ir turintys istorinę vertę. Praėjo 100 metų nuo tada, kai 1924 m. Paryžiaus olimpinėse žaidynėse pirmą kartą dalyvavo neseniai atsikūrusios Lietuvos Respublikos sportininkai, tarp kurių buvo ir du šiauliečiai dviratininkai: Juozas Vilpišauskas ir Isakas Anolikas.

Labai smagu, kad olimpiniais metais Lietuvos tautinis olimpinis komitetas nusprendė organizuoti Olimpinę dieną būtent Saulės mieste, kur lauksime gausaus miesto gyventojų ir svečių dalyvavimo“, – pasidžiaugė Šiaulių miesto meras Artūras Visockas.

Tradiciškai Olimpinės dienos dalyviai turės galimybę išbandyti įvairiausias sportines ir pramogines veiklas, susipažinti ir pabendrauti su žymiausiais Lietuvos sportininkais, laimėti prizų ir pasidžiaugti žinomo šalies atlikėjo muzika.

„Olimpinę dieną mini visi pasaulio nacionaliniai olimpiniai komitetai, mums Lietuvoje tai – ypatinga šventė ir vienas didžiausių renginių, sutraukiantis įvairaus amžiaus aktyvaus laisvalaikio entuziastus iš visos šalies. Šventės atmosfera atspindi olimpines vertybes – pagarbą, draugystę, tobulėjimą. Žmonės čia ne tik bendrauja, išbando įvairiausias rungtis, bet ir išties pamilsta sportą, randa sau artimą sporto šaką.

2024-ieji ne tik olimpinių žaidynių, bet ir olimpinio šimtmečio metai, todėl galiu patikinti, kad ir šventė bus išskirtinė. Kviečiu pasižymėti birželio 8-ąją savo kalendoriuje ir atvykti į Šiaulius! Nemokamų veiklų bus nemažiau nei 100, todėl kiekvienas tikrai ras ką veikti“, - sakė LTOK prezidentė, olimpinė čempionė Daina Gudzinevičiūtė.

Į Šiaulius Olimpinė diena grįžta po 7 metų pertraukos. 2017 metais čia vykusi šventė sutraukė kelias dešimtis tūkstančių aktyvaus laisvalaikio mėgėjų.

Saulės miestas Olimpinės dienos vėliavą perėmė iš Panevėžio, kur šventė vyko šį birželį. Keliolika tūkstančių dalyvių išbandė per 100 sporto ir pramoginių veiklų, rungėsi įvairiose varžybose, galėjo susipažinti ir pabendrauti su gausiu būriu olimpiečių. Šventę vainikavo Monikos Linkytės koncertas ir kino seansas po atviru dangumi.

Olimpinės dienos misija – supažindinti visuomenę su pačiomis įvairiausiomis sporto šakomis, suteikti galimybę jas išbandyti, užmegzti ryšį su federacijomis, klubais, treneriais ar sportininkais. „Judėk. Sužinok. Atrask“ – tai pasaulinis Olimpinės dienos šūkis, raginantis būti smalsiu ir išdrįsti susipažinti su sporto teikiamu džiaugsmu.

Lietuvoje pirmą kartą Olimpinė diena buvo surengta 1989 metų gegužės 13 dieną. Gedimino pilyje olimpinis čempionas Šarūnas Marčiulionis uždegė deglą, kuris estafete keliavo per Lietuvą, Latviją kol pasiekė Estijos sostinę Taliną. Anksčiau Olimpinė diena Lietuvoje buvo minima šventės dalyviams Vilniaus Vingio parke simboliškai nubėgant lietuvišką olimpinę mylią – 1988 metrus, nes būtent 1988 m. buvo atkurtas Lietuvos tautinis olimpinis komitetas.

2015 metais masinio sporto šventė pradėjo turą po didžiuosius Lietuvos miestus.

Šventę organizuoja Lietuvos tautinis olimpinis komitetas, Lietuvos olimpinis fondas ir Šiaulių miesto savivaldybė.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją