Sostinės Vingio parke į daugiafunkcinio lauko treniruoklio pristatymo renginį susirinko gerai pažįstami šalies sveiko gyvenimo būdo propaguotojai. Čia pasirodė iniciatyvą palaikantys olimpiečiai: lengvaatletė Diana Lobačevskė, imtynininkas Vilius Laurinavičius, biatlonininkas Tomas Kaukėnas, gimnastas Rokas Guščinas.

Iniciatyvą taip pat palaiko tinklininkės Ieva Dumbauskaitė ir Urtė Andriukaitytė, TV laidų vedėjai Mindaugas Ponomoriovas, Mindaugas Rainys bei LPOK prezidentas Mindaugas Bilius.

Pavyzdinis treniruoklis Vingio parke simboliškai pažymėjo LTOK skelbiamo konkurso pradžią, kurio metu Lietuvos savivaldybės teiks paraiškas dėl galimybės savo miestui nemokamai gauti tokį pat daugiafunkcinį lauko treniruoklį.

Specialiai konkursui sudaryta komisija iš olimpiečių, Lietuvos parolimpinio komiteto, Lietuvos savivaldybių asociacijos ir LOF narių birželio mėnesį atrinks dešimt savivaldybių, kuriose bus nemokamai įrengti lauko treniruokliai.

Pristatymo metu LTOK prezidentė Daina Gudzinevičiūtė teigė, jog atėjus šiltajam metų sezonui fizinis aktyvumas yra svarbus ne tik profesionaliems sportininkams, bet ir visiems, norintiems aktyviai leisti laisvalaikį. Anot jos, šiandien žmonės turi mažai laiko fizinei veiklai ir buvimui gamtoje, nors tai – itin svarbu.

„Miesto ritmas dažnai nesuteikia galimybės pasimėgauti gamta, ypač sportu gryname ore, todėl tikimės, kad mūsų partnerių dovana Vilniaus, o vėliau ir kitų miestų gyventojams, leis aktyviau užsiimti fizine veikla.

Nors esame profesionalaus sporto atstovai, siekiame parodyti, jog kiekvienas žmogus gali gyventi sveikai. Viešosios erdvės, pritaikytos sportui, tam suteikia papildomą impulsą“, – sakė D. Gudzinevičiūtė.

LOF direktorius Mantas Marcinkevičius antrino LTOK prezidentei, sakydamas, jog vasara suteikia puikią galimybę patirti sporto gryname ore privalumus.

„Šiandien Vingio parke pristatome pirmąjį projekto treniruoklį, kurį, esu įsitikinęs, pamėgs vilniečiai, o vėliau ir kitų miestų gyventojai. Siekiame paskatinti gyventojus naudotis galimybe užsiimti sveika gyvensena, sportuoti gryname ore neišvykstant iš miesto. Mūsų šalies olimpiečiai šiandien susirinko paraginti visus Lietuvos gyventojus jungtis prie iniciatyvos, pildyti paraiškas ir kartu su bendruomenės nariais patiems patirti sporto gryname ore malonumą“, – sveikindamas svečius sakė M. Marcinkevičius.

Nuolatiniu „Coca-Cola“ fondo bendradarbiavimu su LOF džiaugiasi ir „Coca-Cola Baltics“ viešųjų reikalų ir komunikacijos vadovė Nele Normak.

„Kalbėti apie nuolatinio judėjimo ir aktyvaus gyvenimo būdo būtinybę efektyviausia per bendruomeniškumą. Geriausi pavyzdžiai jaunimui, padedantys suprasti judėjimo svarbą, yra tėvai ir kiti aktyvūs bendruomenės nariai.

Jaučiuosi nepaprastai laiminga, kad tiek daug aktyvių bendruomenių Lietuvoje jungiasi prie sveikatingumo ir užimtumo projekto „Išjudink save“, – sakė „Coca-Cola Baltics“ atstovė.

Projektas „Išjudink save“ vykdomas visose trijose Baltijos šalyse. Viso šiemet bus sumontuota 33 treniruokliai – po 11 kiekvienoje šalyje. Komisijai įvertinus paraiškas, iki šių metų rudens dešimtyje Lietuvos savivaldybių bus nemokamai įrengti projekto „Išjudink save“ treniruokliai.

Gyventojų sveikatingumo ir užimtumo projektą LOF planuoja tęsti iki 2022 metų gruodžio 31 dienos ir kasmet iš naujo kviesti savivaldybes teikti paraiškas daugiafunkciniam treniruokliui laimėti.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (2)