O. Dobrovolskajai sėkmingiausias buvo penktas metimas, kuriuo Lietuvos paralimpinės rinktinės atstovė diską numetė 33,48 m. Nuo ketvirtoje vietoje likusios ir bilietą į Paryžiaus paralimpines žaidynes iškovojusios kolumbietės Yesenios Restrepo mūsų šalies sportininkę skyrė 46 centimetrai.

Planetos čempione šioje rungtyje tapo Kinijos sportininkė, paralimpinė čempionė Liangmin Zhang, kuri Paryžiaus „Charlety“ stadione diską nuskraidino 38,57 m.

Aštuoni centimetrai nuo asmeninio rekordo ieties metimo sektoriuje skyrė Lietuvos paralimpinės ekipos senbuvį Joną Spudį, kuris F64 klasės finale įrankį nuskraidino 52,85 m. Tai – geriausias sportininko iš Šiaulių šio sezono rezultatas.

Jonas Spudis

„Esu patenkintas savo pasirodymu. Nedaug trūko iki asmeninio rekordo, tik aštuonių centimetrų. Tai rodo, kad dar galima bandyti toliau gerinti rezultatą, tobulinti ir stiprinti tas vietas, kur yra daugiausiai problemų. Bandysiu siekti asmeninio rezultato“, – sakė devintą vietą užėmęs sportininkas.

Šioje rungtyje pasaulio čempiono laurai atiteko indui Sumitui, kuris ietį numetė 70,83 m. Tai – naujas planetos rekordas.

Ameniniu rekordu F36 negalios klasės rutulio stūmimo rungtyje džiaugėsi šiaulietis Simonas Strelkauskis. Jis užfiksavo 11,47 m rezultatą, kuris lėmė devintą vietą galutinėje įskaitoje.

„Mano tikslas buvo pasiekti 12 metrų, na, bet asmeninį rezultatą pagerinau. Esu patenkintas, kad judu į priekį, bet dar yra kur tobulėti. Manau, kad iki dar geresnio rezultato trūko šiek tiek greičio, užsivedimo ir geresnės technikos“, – sakė daugiau nei pusmetriu asmeninį rekordą pagerinęs šiaulietis.

Pasaulio rekordas krito ir šioje rungtyje. Geriausią planetos rezultatą pasiekė ir aukso medalį iškovojo tunisietis Yassine‘as Guenichis, kurio stumtas rutulys nuskriejo 16,86 m.

Paskutinis iš Lietuvos rinktinės sportininkų ketvirtadienio vakarą startavo Genadijus Zametaškinas, kuris varžėsi F32 negalios klasės rutulio stūmimo rungties finale. Planetos pirmenybių debiutantas iš Lietuvos įrankį numetė 6,06 m ir užėmė dešimtą vietą.

Genadijus Zametaškinas

Pasaulio čempionu tapęs Kinijos atstovas Li Liu pagerino planetos rekordą – 13,01 m.

Paryžiuje dėl 171 medalių komplektų varžosi beveik pusantro tūkstančio lengvaatlečių iš daugiau nei šimto šalių. Prancūzijoje Lietuvai atstovauja 19 sportininkų, net dešimčiai iš jų tai – debiutinis pasaulio čempionatas. Paryžiuje sportininkai varžosi dėl medalių ir kelialapių į kitų metų paralimpines žaidynes. Paralimpinius bilietus garantuoja šiame pasaulio čempionate užimtos 1-4 vietos.

Lietuvos rinktinės sportininkų startų tvarkaraštis:
Liepos 14 d., penktadienis
10.00 val. Karolis Virkutis (F34 klasė) ietis, finalas
10.08 val. Andrius Skuja (F46 klasė) rutulys, finalas
20.25 val. Eivydė Vainauskaitė (F46 klasė) rutulys, finalas
Liepos 15 d., šeštadienis
19.48 val. Osvaldas Kucavičius (F13 klasė) ietis, finalas
21.32 val. Kęstutis Skučas (T52 klasė) 100 m atranka
Liepos 16 d., sekmadienis
10.04 val. Donatas Dundzys (F37 klasė) diskas, finalas
11.19 val. Kęstutis Skučas (T52 klasė) 100 m finalas (jeigu pateks)
Liepos 17 d., pirmadienis
10.04 val. Eugenijus Vaičaitis ir Karolis Virkutis (F34 klasė) rutulys, finalas
11.49 val. Danas Sodaitis (T47 klasė) 100 m atranka
18.34 val. Ramunė Adomaitienė (F38 klasė) diskas, finalas
21.22 val. Danas Sodaitis (T47 klasė) 100 m finalas (jeigu pateks)

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją