„S-Sporto Taurės“ antrojo etapo dalyviai turėjo apibėgti arba dviračiais apvažiuoti Šiauliuose esanti Rėkyvos ežerą. Šios varžybos yra įtrauktos į „S-Sporto Taurės“ kalendorių antruoju etapu, o bėgikams jos buvo užskaitomos dar ir kaip „Lietuvos bėgimo Taurės“ ketvirtasis etapas.

Lenktynėse dalyviai galėjo varžytis bėgte arba važiuodami dviračiais. Pagrindinis varžybų tikslas - judant prieš laikrodžio rodyklę, apibėgti arba dviračiais apvažiuoti šalia Šiaulių miesto esantį Rėkyvos ežerą. Savo maršrutą kiekvienas dalyvis turėjo susiplanuoti pats - bėgikai galėjo pasirinkti pati trumpiausią kelią palei ežero pakrantę, o dviratininkams teko rinktis artimiausius ežerui kelius. Šiauliuose, prie Rėkyvos ežero, susirinko beveik 200 sportininkų iš visos Lietuvos.

Dėl ankstyvo ir gana šilto pavasario šių metų varžybų sąlygos buvo žymiai geresnės, negu ankstesniais metais, kai sportininkams tekdavo brautis per sniegu užklotus laukus ir žvyrkelius. Bet geresnė kelių būklė ir net vietoj kalnų dviračių naudojami plento arba kroso dviračiai nepadėjo dviratininkams pasiekti pergalės bendroje įskaitoje - kaip ir ankstesniais metais, pirmiems sugrįžti į finišą pavyko bėgikams.

Pirmasis finišo linija kirtęs Vilius Aleliūnas, pagerino varžybų rekordą, įveikęs trasą per 56 minutes ir 26 sekundes. O pirmas iš dviratininkų, kirtęs finišo liniją, Donatas Mickus trasoje užtrūko vieną valandą 20 minučių ir 51 sekundę.

Ieškodami tinkamesnių kelių, dviračiais važiavę dalyviai turėjo įveikti beveik 3 kartus ilgesnę nei bėgikų distanciją. Bet ir bėgikams šios varžybos nebuvo lengvos - ištirpęs sniegas ir lietus pavertę šalia Rėkyvos ežero esančius durpynus sunkiai įveikiamomis pelkėmis.

Visose grupėse prizines vietas užėmė bėgikai. Jaunuolių grupėse nugalėtojais tapo Roberta Navickaitė (klubas „Talša“) ir Paulius Vidžiūnas (OSK „Sakas“). Tarp veteranų pirmi buvo Sada Bukšnienė (Kauno BMK) ir Svajūnas Ambrazas (SK „S-Sportas“).

Kitas - trečiasis - „S-Sporto Taurės“ etapas įvyks balandžio 14 dieną. Lietuvos Orientavimosi Sporto čempionate maratono trasoje vėl bus galima dalyvauti bėgte arba kalnų dviračiais. Kaip ir visuose "S-Sporto Taurės" etapuose organizatoriai kviečia dalyvauti ne tik profesionalius sportininkus, bet ir visus, norinčius išbandyti savo jėgas.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją