Publika nušvilpė su sekundanto nešama Rusijos vėliava į ringą iškopusį A. Povetkiną, bet palaužti jį vietiniam numylėtiniui nebuvo lengva.

28 metų 198 cm ūgio britas stojo prieš 11 metų vyresnį ir 10 cm žemesnį rusą. Dvikovos išvakarėse A. Joshua svėrė 112 kg ir buvo 11 kilogramų sunkesnis už savo varžovą.

Žvalgybą pirmo raundo pabaigoje nutraukė taiklių A. Povetkino smūgių kombinacija, po kurios iš A. Joshua nosies pasipylė kraujas.

Rusas atakavo tiksliau ir antrame bei trečiame raunduose, bet ketvirtajame pats turėjo šluostytis kraują, ištryškusį iš prakirsto antakio.

Kovai įpusėjus A. Joshua perėmė iniciatyvą, o septintame raunde A. Povetkinas paragavo brito smogiamosios dešinės galios.

Iš pradžių rusas buvo pasiųstas į nokdauną, bet šiaip ne taip pakilo ant kojų. Jau po dešimties sekundžių A. Joshua paguldė varžovą ant grindų visam laikui.

A. Joshua apgynė jam priklausančius tris iš keturių pagrindinių bokso organizacijų čempionų diržų – WBA, IBF ir WBO. Nesėkmių profesionalų ringe dar nepatyręs britas laimėjo 22-ą dvikovą (21 – nokautais).

Prieš tai paskutinę pergalę A. Joshua šventė kovą teisėjų sprendimu nugalėjęs buvusį WBO čempioną iš Naujosios Zelandijos Josephą Parkerį. 2017-aisiais jis pasiuntė į nokautą legendinį ukrainietį Vladimirą Kličko, kuris po šios kovos baigė karjerą.

A. Povetkino sąskaitoje lieka 34 pergalės (24 – nokautais). Iki šiol vienintelį pralaimėjimą jis buvo patyręs prieš tą patį V. Kličko.

Įdomu, jog abu boksininkai skynė pergales ir tarp mėgėjų. Britas yra 2012 metų Londono olimpinis čempionas, o rusas – 2004-ųjų Atėnų žaidynių nugalėtojas, tapęs ir pasaulio bei Europos čempionu.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (204)