Pirmą čempionato dieną vėjo prognozės apvylė vėjaratininkus. Ilgai lauktas vėjas taip ir nepasirodė.

Kitos dienos rytas taip pat neatspindėjo tikrųjų prognozių - žadamo vėjo nebuvo. Vis gi aukščiau pakilus saulei padvelkė pietvakarys ir gūsiais pakilo iki 7 m/sek. greičio. Nieko nelaukiant buriuotojams buvo duoti startai. Esant tokioms sąlygoms maksimalūs greičiai distancijoje siekė iki 30 km/val.

Sportininkai startavo 4 svorio kategorijose: ultra lengvasvorių (iki 55 kg), lengvasvorių (55-70 kg), vidutinio svorio (70-82,5 kg) ir sunkiasvorių (82,5-95 kg).

Aršiausia kova vyko sunkiasvorių kategorijoje, kur vieni kitiems ant kulnų lipo trys buriuotojai: Antanas Golubovskis, Gediminas Petrauskas ir Matas Mizgiris.

Tik 8-o ir paskutinio važiavimo metu paaiškėjo nugalėtojai. Sunkiasvorių čempionu tapo A. Golubovskis, vos vienu tašku aplenkęs Europos vicečempioną M. Mizgirį. Perspektyvus sportininkas G. Petrauskas surinko dar 1 tašku daugiau ir turėjo tenkinti trečia vieta.

Ultralengvasvorių čempionu tapo Vykintas Mizgiris, lengvasvorių kategorijoje triumfavo Dalius Kožemečenka, o vidutinio svorio kategorijoje Karolis Atkočaitis.

„Blokart“ klasė - tai identiškų matmenų mažiausi buriniai vėjaračiai, valdomi vieno vairininko.

Dabar buriuotojai laukia gruodžio mėnesio ir palankaus vėjo, kad galėtų startuoti tradiciniame 50 km pajūrio „Blokart“ vėjaračių maratone. O sausio mėnesį, užsitraukus ledui ratai bus keičiami pačiūžomios ir varžomasi „Ice-Blokart“ ledrogių varžybose.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją