Nidoje vėl gali leistis mažieji orlaiviai. Oficialiai atidarius kilimo ir tūpimo taką, Nida galės sulaukti turistų, atskrendančių lengvais lėktuvais, sraigtasparniais ir sklandytuvais.

Visus susirinkusius į Nidos kilimo ir tūpimo tako atidarymą sveikino ir simbolinę atidarymo juostą perkirpo Susisiekimo ministras Rimantas Sinkevičius, Neringos miesto meras Darius Jasaitis, Lietuvos akrobatinio skraidymo federacijos prezidentas Eugenijus Raubickas, akrobatinio skraidymo meistras Jurgis Kairys, akrobatinio skraidymo patriarchas Vladas Drupas ir Lietuvos aeroklubo prezidentas Gintaras Kalinauskas.

Po atidarymo ceremonijos, aviatorių bendruomenės atstovai išreiškė viltį, kad ties šiuo žingsniu procesai nesustos bei greitu metu Nidos kilimo ir tūpimo takui bus suteiktas aerodromo statusas.

„Kilimo ir tūpimo takas tėra graži pradžia. Siekiant, kad būtų visiškai išnaudotas šios vietos potencialas - būtinas aerodromo statusas. Aviacinis turizmas, šiuo metu yra itin sparčiai auganti turizmo rūšis, tačiau, norint sulaukti turistų iš užsienio, aerodromo statusas yra būtinas. Vakarų Europoje aviatoriai itin atidžiai žiūri į šiuos techninius dalykus. Nidos kilimo ir tūpimo takui suteikus aerodromo statusą, dėl ir taip didelio šios vietos patrauklumo, Lietuvą lankančių turistų srautas pastebimai išaugtų“, - pasakojo E. Raubickas.

Atidarius Nidos kilimo ir tūpimo taką visi persikėlė į Nidos krantinę, kur buvo galima stebėti J. Kairio šou. Visus susirinkusius J. Kairys džiugino ekstremalių figūrų kupinu pasirodymu. Pasibaigus kvapą gniaužiančiam pasirodymui, išskrendantį J. Kairį žiūrovai palydėjo ovacijomis.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (2)