28-erių E. Stanionis su ketveriais metais jaunesniu varžovu turėjo susigriumti kovo 18 dieną, Teksase, JAV. Praėjusį balandį WBA reguliaraus pasaulio čempiono diržą iškovojusiam lietuviui turėjo atitekti net 75 procentai sumos, t. y. 2,3 mln. JAV dolerių (2,2 mln. eurų), gautos aukcione už teises organizuoti šią kovą.

Deja, šeštadienį E. Stanionis socialiniuose tinkluose paskelbė, kad dėl sveikatos problemų sutartu laiku jis žengti į ringą negalės. „Labai retai tenka skųstis skausmais, tačiau vakar pajutęs itin skausmingą maudimą dešinėje pusėje, skubiai pasitikrinus kraują ir atlikus ultragarso tyrimą, tapo aišku, kad reikalinga apendicito operacija, kuri vakar vėlai vakare buvo atlikta Kauno klinikose. Šiandien jau esu namie, o mano vadybininkas nedelsiant pateikė prašymą atidėti kovą, kovos data paaiškės kelių dienų bėgyje, tai bus greičiausiai balandį. Aš 2-3 savaites turiu kūnui leisti pailsėti be sporto,kai daktarai duos leidimą sportuotu pilnu pajėgumu, iškart išvyksiu į JAV ir pradėsiu pasiruošimą kovai“, – savo Facebook paskyroje šeštadienį vakare rašė E. Stanionis.

E. Stanionis per karjerą profesionalų ringe laimėjo visas 14 kovų, 9 iš jų – nokautais. Po praėjusios pergalės prieš Radžabą Butajevą iš Rusijos 174 cm ūgio lietuvis turėjo susitikti su WBA superčempiono diržo savininku Errolu Spence'u – taip norėta sujungti du diržus. Vis dėlto amerikietis to nepageidavo, dairydamasis pelningesnių alternatyvų.

Savo ruožtu 4 centimetrais aukštesnis V. Ortizas jaunesnysis yra laimėjęs visas 19 savo kovų – ir visas nokautais. Pernai amerikietis penkis kartus siuntė į nokdauną Egidijų Kavaliauską, kol galiausiai akistata buvo nutraukta aštuntame raunde.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)