Pirmus 500 m lietuvis bėgo pačiame priekyje – pirmas. Visgi vėliau tempą padidino favoritai ir lietuvis kiek smuktelėjo žemyn, bet vis tiek užėmė aukštą šeštą vietą.

S. Bertašius nuotolį įveikė per 3:39,04 min. Tai – vos 0,03 sek. lėčiau nei jam pačiam priklausantis Lietuvos rekordas.

„Finiše jėgų buvo, lenkiau varžovus. Jei galėčiau atsukti laiką, galbūt reikėjo man anksčiau pradėti spurtą, gal būtų pavykę ištempti iki finišo. Bėgant sunku greitai priimti sprendimus. Kitą kartą kai bėgsiu finale, galvosiu apie aukščiausią vietą, o ne kaip kuo ilgiau laikytis su varžovais. Su laiku ateis ir nugalėtojo mentalitetas“, – įspūdžiais dalijosi savo rezultatu ir vieta nustebinęs lietuvis.

Europos čempionu tapo 17-metis norvegas Jakobas Ingebrigtsenas (3:38,10 min.). Sidabrą laimėjo galingai finišavęs lenkas Marcinas Lewandowskis (3:38,14 min.), bronzą – britas Jake'as Wightmanas (3:38,25 min.).

Ketvirtas liko norvegas Henrikas Ingebrigtsenas (3:38,50 min.), penktas – britas Charlie'is Grice'as (3:38,65 min.). Iš viso finale lenktyniavo 13 atletų.

Paklaustas, ar specialiai ėmėsi taktikos pirmame rate išsiveržti į priekį, S. Bertašius teigė, kad tai buvo apgalvotas planas.

„Su treneriu nusprendėme, kad pirmą ratą reikėtų pamėginti užvesti bėgimą, kad jis būtų šiek tiek greitesnis. Eigoje varžovai patys perėmė iniciatyvą ir man reikėjo laikytis. Taktika pasiteisino, vieta gana aukšta, tuo labiau, kad atvykus čia tikslas buvo finalas. Finale buvau su prasčiausiu rezultatu iš visų, bet pavyko atbėgti šeštam. Manau, kad viskas gerai“, – juokėsi jis.

S. Bertašius džiaugėsi – tai didžiausias laimėjimas jo karjeroje. Iki šiol stajeris galėjo pasigirti tik universiadoje iškovota 7 vieta: „O juk čia buvo Europos čempionatas, kur varžovai aukščiausio lygio, ilgai juos stebėjau ir dabar stovėti su jais prie starto linijos yra tikrai kažkas tokio. Smagu, kad pavyko nugalėti jaudulį, atsipalaidavau ir į finalą atėjau ramesnis, nei į atranką“.

Atrankos varžybose S. Bertašius nuotolį įveikė per 3:40,95 min. ir į finalą pateko su septintu geriausiu rezultatu.

Greičiausias atrankoje buvo britas Jake'as Wightmanas (3:40,73 min.).

TVARKARAŠTIS

Rugpjūčio 11 diena, šeštadienis

  • 10.05 Brigita Virbalytė-Dimšienė, Živilė Vaiciukevičiūtė (20 km sportinis ėjimas)
  • 21.20 Agnė Šerkšnienė (400 m/finalas)

Rugpjūčio 12 diena, sekmadienis

  • 10.05 Vaida Žūsinaitė, Milda Eimontė (maratonas)
  • 11.00 Remigijus Kančys, Ignas Brasevičius, Valdas Dopolskas, Mindaugas Viršilas (maratonas).
Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (35)