Devintojo Lietuvos pirmenybių turo rungtynėse Lietuvos vicečempionai net 8:0 nugalėjo „Geležinio Vilko“ komandą. Šis triumfas leido jiems išlaikyti vos vieno taško deficitą prieš „Kaunas Hockey“ klubą, o tuo pačiu ir padidino pranašumą prieš ketvirtadienį įveiktus „vilkus“ iki 6 taškų.

Jau antrąją rungtynių minutę „Hockey Punks“ puolėjas Povilas Verenis atsidūrė vienas prieš vartininką ir nors jis nepataikė į vartų plotą, jau po kelių sekundžių dar kartą atsidūrė identiškoje situacijoje, kurią šį kartą jau pavertė įvarčiu (01:51, rez. perd. Aliaksejus Kuveka, Šarūnas Kuliešius).

Pasižymėję „pankai“ sustoti nesiruošė ir surengė dar porą atakų, bet šįkart jiems įveikti Elvino Karlos gynybos nepavyko. Tuo tarpu „Geležinis Vilkas“ atsakė kontrataka, kurioje pavojingai atakavo Dominykas Bisturys.

Įpusėjus pirmajam kėliniui buvo užfiksuota pirmoji pražanga, suteikusi „vilkams“ galimybę pažaisti daugumoje, tačiau būtent jų varžovai per ateinančias dvi minutes surengė pavojingiausią išpuolį, kurio metu vienas prieš vartininką pabėgęs Yegoras Bezuglyy pasižymėti nesugebėjo.

Atsilaikę mažumoje „Hockey Punks“ surengė dar vieną pavyzdinę ataką, kurios metu Edgaras Rybakovas puikiu reidu įsiveržė prie pat varžovų vartų ir atliko perdavimą Maurui Baltrukoniui, kuriam beliko pasiųsti ritulį į varžovų vartus (11:30, rez. perd. Edgaras Rybakovas, Martynas Šlikas).

Pirmajame kėlinyje buvo užfiksuotas ir nemalonus epizodas, kai į vartų virpstą trenkėsi D. Bisturys, bet sulaukęs medicininės pagalbos jis pats paliko aikštę, o vėliau ir grįžo ant ledo. Kėlinio pabaigoje abi komandos apsikeitė pavojingais išpuoliais: P. Verenis pataikė į virpsto bei skersinio sankryžą, o po „Geležinio Vilko“ puolėjo Arno Misiuko gražaus reido jo metimą sustabdė varžovų vartininkas Simas Baltrūnas.

Antrojo kėlinio pradžioje „Geležinis Vilkas“ surengė pavojingą ataką, kurios Edvinui Boroškai rezultatyviai užbaigti neleido varžovas, bet buvo užfiksuota pražanga, po kurios ir trečią kartą rungtynėse realizuoti kiekybinės persvaros ši ekipa nesugebėjo.

Per vėliau sekusią trijų minučių atkarpą kelis pavojingus metimus atlikę „vilkai“ ir toliau nesugebėjo pasiųsti ritulio į vartus, o „Hockey Punks“ savo progas išnaudojo tiesiog idealiai.

Donatas Kumeliauskas iš pradžių pasižymėjo po puikaus komandos draugo perdavimo (30:58, rez. perd. Aivaras Bendžius, P. Verenis), o Laisvydas Kudrevičius vėliau surengė įspūdingą individualų reidą pelnydamas ketvirtąjį savo komandos įvartį (33:13, rez. perd. E. Rybakovas, Henrikas Vesalainenas).

Du staigūs įvarčiai, panašu, kad dar labiau įkvėpė „Hockey Punks“ komandą, kuri ir toliau baudė savo oponentus tiksliais metimais. Iš aštraus kampo pasižymėjo Aivaras Bendžius (35:05, rez. perd. P. Verenis), o vėliau ir nesulaukęs gynybos pasipriešinimo progos dar kartą pasižymėti išlaukė vartininką paguldęs P. Verenis (39:45, rez. perd. Rolandas Aliukonis).

Trečiajame kėlinyje savo įvarčių sąskaitą šiame sezone atsidarė ir ilgametis rinktinės gynėjas Rolandas Aliukonis, kurio metimo per antrąją pertrauką ant ledo žengęs Kazimieras Jukna atremti nesugebėjo (46:06, rez. perd. D. Kumeliauskas, Sergejus Markovskis).

Nors rungtynių baigtis jau niekam nekėlė abejonių, „Hockey Punks“ atsipalaiduoti nesiruošė: „sausus“ vartus išlaikyti siekęs S. Baltrūnas ir toliau neleido varžovams pagalvoti apie įvartį, tuo tarpu kitoje aikštės pusėje iš arti ritulį į vartus nukreipė E. Rybakovas (56:00, rez. perd. M. Baltrukonis).

33 metimus šiame mače atrėmęs Simas Baltrūnas prisijungė prie Artūro Pavliukovo kaip antrasis šį sezoną mačą be praleisto įvarčio užbaigęs vartininkas. „Kaunas Hockey“ vartininkas tokį pasiekimą užfiksavo dar pirmose sezono rungtynėse taip pat prieš „Geležinį Vilką“.

Po susitikimo „Hockey Punks“ puolėjas Šarūnas Kuliešius nenorėjo nuvertinti varžovų, teigdamas, jog rezultatas neatspindi bendro komandų pajėgumo.

„Varžovai turi jauną komandą ir kai jiems duodi rungtynių pradžioje pagauti gerą bangą, prieš juos vėliau būna labai sunku žaisti. Vis dėlto pas juos komandoje yra nemažai tiek vyrų rinktinės, tiek ir jaunimo rinktinės narių. Vilniuje mūsų komandos susikaupimas būna geresnis ir, kai gerai pradedame rungtynes, atrodo, kad jas galime laimėti be problemų. Tačiau tikrai nemanau, kad tas 8:0 atspindi skirtumą tarp komandų, manyčiau, jog tiesiog kiek banguoja oponentų nusiteikimas“, – kalbėjo Vilniaus klubo vadovas.

„Pankams“ tai buvo jau ketvirtoji pergalė iš eilės, tačiau ilgamečio rinktinės nario ir dabartinio trenerio teigimu, komanda savo tikslų dar tikrai nepasiekė.

„Negalėčiau pasakyti, kad kai laimėjome Kaune, mes žaidėme kažkaip stebuklingai ar ypatingai, bet pergalę iškovojome, o tai duoda nemažai pasitikėjimo. Nėra ko slėpti, kai rinkome sudėtį prieš sezoną, galvojome tik apie pirmąją vietą, o dabar vienu tašku atsiliekame nuo lygos lyderių, tad nors nėra nieko tragiško, mūsų tikslas tikrai dar nėra pasiektas. Dabar pirmenybėse laukia pertrauka, tad padarę šventinę vakaronę vėl kibsime į darbus, nes norime laimėti čempionatą“, – sakė jis.

Kalbėdamas apie savo paties žaidimą 42-ejų metų veteranas pajuokavo, kad karjerą baigs tuomet, kai jau susilauks pastabų, jog jo žaidimas nebedžiugina.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją