Apie S. Šubenkovo teigiamą dopingo testą praneša rusų leidinys „Sport Ekspress“ su nuoroda į „News.ru“.

Dopingo testą atliko RUSADA (Rusijos antidopingo agentūra), lengvaatletis buvo tikrintas nevaržybiniu laikotarpiu. Rastos draudžiamos medžiagos sportininko organizme koncentracija yra minimali, todėl teoriškai, atidarius testą „B“, ten gali būti net nelikę to, kas gali patvirtinti testą „A“.

Tuomet kaltinimai automatiškai bus panaikinti.

Taip pat sprinteris gali pasiaiškinti – draudžiama medžiaga galėjo patekti į organizmą netyčia per „užterštus“ vaistus ar papildus. Patvirtinus tokią versiją, šis įvykis gali turėti laimingą pabaigą.

S. Šubenkovas 2015 metais tapo pasaulio 110 m barjerinio bėgimo čempionu, 2013 ir 2014 metais – Europos pirmenybių nugalėtoju.

Dalyvaudamas aukščiausio lygio varžybose po neutralia vėliava dėl Rusijos lengvosios atletikos federacijos diskvalifikacijos, sprinteris 2017 ir 2019 metais laimėjo pasaulio čempionato sidabrą, o 2018 metais Berlyne tapo Europos vicečempionu.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (13)