Baltijos lygos sezonas dėl koronaviruso pandemijos ir kelionių suvaržymo buvo sustabdytas dar rudens pabaigoje. Galiausiai buvo nuspręsta, kad šešios stipriausios komandos susirinks į Estiją ir išsidalins lygos apdovanojimus.

„Kauno-VDU“ ekipa turnyro lentelėje rikiavosi antra, todėl iškart pateko į pusfinalį. Jame mūsiškės 0-3 (18:25, 24:26, 25:27) nusileido Rygos „RVS-Latvian University“ (Latvija) komandai.

Kauno klubui 25 taškus pelnė Viltė Bogdanovič, 10 – Martyna Paukštytė.

Mažajame finale 0-3 (19:25, 10:25, 23:25) teko pripažinti Tartu „TU-Bigbank“ (Estija) ekipos pranašumą. Šiame susitikime rezultatyviausiai žaidė V. Bogdanovič (13 tšk.) ir jos sesuo Eglė Makauskaitė (8 tšk.).

Baltijos lygos čempionėmis tapo Talino „TalTech-Tradehouse“ (Estija) tinklininkės, kurios finale 3-0 (25:16, 25:18, 25:19) palaužė Rygos ekipą.

„Rygos ir Talino komandos dabar tikrai yra labiau išsiskiriančios komandos Baltijos lygoje. Pirmiausia, jos treniruojasi du kartus per dieną, dauguma komandoje esančių žaidėjų yra aukšto individualaus meistriškumo, jos labiau pasitiki savo jėgomis ir žaidžiant yra užtikrintos, kad pelnys tašką“, – mintimis dalinosi „Kauno-VDU“ trenerė Vida Makauskienė.

Reikia nepamiršti ir to, kad kaunietės prieš Baltijos lygos finalus 2,5 mėn. praleido be oficialių rungtynių, nes planuodamos įtemptą sezoną, jos atsisakė dalyvauti Lietuvos čempionato reguliariajame sezone. Negana to, lemiamose kovose negalėjo žaisti keletas svarbių žaidėjų.

„Rudenį, kuomet žaidėme su Tartu komanda, ją lengvai nugalėjome 3-0. Prieš finalinį etapą netekome trijų svarbių žaidėjų, nebeliko laiko ir kontrolinių rungtynių komandai pasiruošti iš naujo, surasti geriausią variantą. Jo teko ieškoti tiesiog finalinio etapo metu. Žaidimas buvo ne toks pats, koks buvo rudenį. Žinoma, norėjosi gražesnio, kokybiškesnio žaidimo, bet yra kaip yra“, – kalbėjo V. Makauskienė.

Pasak kauniečių trenerės, estės ir latvės sąlygas turėjo panašias. Tik jos dar varžėsi savo šalių taurių turnyruose. Taip pat kaimyninių šalių klubams sudarytos geresnės sąlygos sportuoti, o ir žaidėjų pasirinkimas – didesnis.

„Manyčiau, kad didesnis treniruočių skaičius, turėjimas įvairios treniruočių pagalbinės įrangos, geras sales ir didesnį vienodo meistriškumo žaidėjų kiekį, yra labai svarbios priežastys, kurios lemia dabartines jų pergales“, – sakė V. Makauskienė.

„Kauno-VDU“ klubas pastaraisiais metais nuolat rungtyniauja Baltijos lygos finalo ketverte. 2017 metais jos pirmą kartą tapo lygos čempionėmis.

„Manau, kad dabartinė sudėtis yra silpnesnė, negu tada, kai buvo iškovotas čempionių titulas Kaune. Sezono pradžioje, formuojant komandą, žaidėjų pozicijas, atrodė, kad pavyko suburti visai neblogą komandą, tačiau eigoje įvyksta pasikeitimai, ryškėja žaidėjų silpnosios pusės, todėl dabartinė finalinė rikiuotė daugmaž atspindi komandų pajėgumus“, – aiškino trenerė.

Šį sezoną „Kauno-VDU“ klubas žengė dar vieną istorinį žingsnį – debiutavo CEV Iššūkio taurės varžybose. Debiutas nebuvo lengvas, nes pirmojo rato varžovės atsisakė dalyvauti turnyre, o antrajame etape teko žaisti su pajėgiu Turkijos klubu ir dar iš vienerių rungtynių išvykoje. Tos rungtynės išryškino dar vieną Lietuvos tinklinio bėdą – šalyje trūksta gerų duomenų merginų. Taip pat trenerė išskyrė ir tai, kad tiek latviai, tiek estai didelį dėmesį skiria rinktinių žaidėjoms bei jų pamainai.

„Lietuvoje juntamas duomeningų žaidėjų trūkumas. Lyginant su Latvija ir Estija, tai jos turi labai neblogas jaunimo rinktines, kurios dalyvauja ir Baltijos lygoje. Žaidėjos ateityje papildys ne vieną jų klubą, o į jų vietas ateis vėl naujos, talentingos žaidėjos. Taip pat yra moterų rinktinės, kurios po kiekvieno sezono vėl tęsia darbą, turi gerą pasiruošimą. Kartu susirenka šalies geriausios žaidėjos, kurios turi puikias sąlygas, kartu treniruojasi, turi aukšto lygio varžybas, o tai sukuria papildomą motyvaciją žaidėjoms judėti toliau ir į kiekvieną sezono pradžią ateiti dar labiau patobulėjusioms“, – pabrėžė V. Makauskienė.

Jau kitą savaitgalį startuos TOP SPORT Lietuvos moterų tinklinio čempionato atkrintamosios varžybos. „Kauno-VDU“ tikslas yra vienintelis – aukso medaliai.

„Sezonas dar tikrai nėra baigtas, laukia svarbios Lietuvos čempionato rungtynės ir manau, kad dar tikrai reikės pakovoti“, – pridūrė V. Makauskienė.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (8)