Po itin svarbios pergalės prieš estus į antrą grupės vietą pakilę lietuviai jau galvojo pusfinalį, tačiau po jų žaidusi Baltarusijos komanda, iki tol laimėjusi visus keturis mačus, sulaužė garbingo žaidimo principus ir rungtyniaudama viena koja sensacingai 22:29 (12:16) nusileido Farerų salų rankininkams.

Toks rezultatas fareriečiams leido turnyro lentelėje apšokti mūsiškius ir prasibrauti į pusfinalį.

Prieš tai vidutiniškai 7 įvarčių skirtumu visus varžovus pranokdavę baltarusiai šįkart atrodė tarsi kita komanda. Įdomu, kad jų pergalės tikimybė buvo vertinama net 80 procentų, o Farerų salų – tik apie 20, bet šios prognozės greitai sugriuvo.

Nepaisant neplanuotos nesėkmės, kuri užkirto kelią pakovoti dėl vietos ant prizininkų pakylos Lietuvos rinktinei, Baltarusija tapo A grupės nugalėtoja ir grumsis pusfinalyje, kaip ir fareriečiai.
Turnyro lentelė

Lemiamų rungtynių su estais pirmajame kėlinyje nė vienai iš ekipų nepavyko susikrauti solidesnio pranašumo, o pasibaigus jam rezultatas buvo lygus 15:15. Antroje susitikimo pusėje jau kur kas dažniau pirmavo Lietuvos rinktinė ir įpusėjus kėliniui ji turėjo solidų 3 įvarčių pranašumą (25:22). Vis tik, tuomet estai pelnė 4 įvarčius be atsako ir netgi buvo išsiveržę į priekį (26:25). Lemiamose atakose, kaip ir visų rungtynių metu, sužibėjo Karolis Antanavičius, kuris išvedė Lietuvą į priekį, o nuo paskutinio varžovų išpuolio apsigynusi Lietuvos jaunimo rinktinė šventė pergalę 30:29.

Po šios pergalės dar kelias valandas viltis žengti tarp keturių stipriausių čempionato ekipų buvo gyva. Ji dar labiau buvo sustiprėjusi po to, kai suomiai pralaimėjo graikams – 21:35.

Paskutiniame A grupės mače susitiko iki tol visas pergales iškovoję baltarusiai ir mūsų rinktinės pirmajame mače įveikti Farerų salų rankininkai.

Tiek lygiosios, tiek Baltarusijos pergalė būtų tenkinusi mūsų šalies rinktinę, tačiau nieko jiems nebelėmusiose rungtynėse kaimynai iš Baltarusijos nusileido Farerų salų rinktinei 22:29 ir būtent pastaroji komanda šoktelėjo į antrą turnyrinės lentelės vietą nustumdama žemyn lietuvius.

Čempionatas Lietuvos rinktinei dar nebaigtas. Trečioje A grupės vietoje finišavę lietuvaičiai dabar paguodos kovose žais dėl 5 pozicijos.

Lietuva: Karolis Antanavičius 12, Deividas Jovaišas 5, Arminas Stankūnas 4, Džiugas Jusys ir Tadas Rasakevičius po 3, Nedas Buronko, Aleksandras Grišinas ir Laurynas Petrušis po 1 įvartį.

Estija: Tonis Kasse 7, Alfredas Timmo, Sanderis Sarapuu ir Rebane po 6 įvarčius.
Lietuvos rankininkai (m20championship2018.mk nuotr.)
Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (43)