„Pasirodymą žiūrėjau, pasirodymas patiko. Ar nuo mūsų paskutinio sprendimo, jos kreipimosi dalykai pasikeitė? Taip, pasikeitė. Yra laimėjimas, kuriuo gali didžiuotis tiek patys čiuožėjai, tiek visa Lietuva“, – trečiadienį Radviliškyje žurnalistams sakė prezidentas.

Visgi jis pabrėžė, kad A. Reed turi trečią kartą pateikti prašymą dėl pilietybės suteikimo.

„Bet dabar reikia pateikti prašymą ir jis bus mūsų apsvarstytas taip, kaip numato mūsų įstatymai“, – pridūrė G. Nausėda.

Primename, kad kreipimąsi į prezidentą G. Nausėdą su prašymu suteikti Lietuvos pilietybę iš Mičigano, JAV, kilusiai ledo šokėjai A. Reed jau pasirašė ir kelios dešimtys Seimo narių.

Kaune vykusiame Europos dailiojo čiuožimo čempionate A. Reed ir S. Ambrulevičius iškovojo bronzos medalius bei pagerino asmeninius rekordus. Paskutinį kartą šiame čempionate tokius pasiekimus rodė Margarita Drobiazko ir Povilas Vanagas, pelnę bronzos medalius 2006 m.

Po čiuožėjų poros pasiekimų viešojoje erdvėje ir socialiniuose tinkluose atsirado raginimų suteikti A. Reed šalies pilietybę.

A. Reed jau du kartus prašė prezidentą G. Nausėdą išimties tvarka suteikti jai Lietuvos pilietybę. Pastarąjį kartą tai užkirto kelią porai dalyvauti 2022 m. Pekino žiemos olimpinėse žaidynėse.

Allison Reed ir Saulius Ambrulevičius
Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (9)