Š. m. liepos 17 dieną, sekmadienį, dviratininkų šventėje bus galima pas policijos pareigūnus pasižymėti savo dviratį, jog būtų galima užkirsti kelią dviračių vagystėms ir išaiškinti jau įvykdytas. Tam tereikės turėti dviračio įsigijimo ir asmens dokumentą.

Be šios prevencinės akcijos bus siekiama užfiksuoti didžiausio Lietuvoje dviračių stovo, pagaminto specialiai šiai šventei, rekordą. Ir žinoma, startuos trečiasis „Lietuvos dviračių maratonų taurės 2011“ etapas, kuriame jau užsiregistravo virš 550 dalyvių.

Į startą ketina stoti ir iš didžiojo sporto pasitraukęs, bet savo kūno formą ant dviračio palaikantis Andrejus Zadneprovskis. Nuo šios vasaros jis tapo dviratininkų komandos „Top Team“ nariu. Be šio ir kitų žinomų vardų į startą stos LR Susisiekimo ministerijos dviračių mėgėjų komanda, sukviesti Molėtų moksleiviai ir likę keli šimtai dviračių mėgėjų.

„Visas artėjantis sekmadienis bus viena didelė dviratininkų šventė. Įvairios akcijos, rekordai ir kitos ruošiamos staigmenos turėtų pamaloninti susirinkusius dviračių mėgėjus ir juos palaikyti atvykusius artimuosius bei draugus. Simboliška – jubiliejinėje dešimtuosius metus rengiamoje „Lietuvos dviračių maratonų taurėje 2011“ yra paruošiamas naujas taurės etapas“, – sako Giedrius Adamonis, „Lietuvos dviračių maratonų taurės 2011“ organizatorius.

Jo teigimu, naujas etapas įneš naujų vėjų didžiausios kalnų dviračių taurės kalendoriuje.

Julius Kvietkauskas, kalnų dviračių sporto federacijos (MTBF) direktorius prieš artėjantį Belvilio etapą yra nusiteikęs kovingai: „Varžybos naujoje ir niekam nežinomoje trasoje žada intriguojančią kovą ir finišo tiesiojoje. Tai pirmosios šios taurės varžybos Molėtų rajone, specialiai šiai taurei paruoštoje naujoje 32 kilometrų trasoje aplink Bebrusų ežerą. Niekas neturėjo galimybės daug sykių bandyti trąsą. O tai suteiks papildomos intrigos“.

Anot jo, šiuo atveju yra ypatingai sunku nuspėti potencialius lyderius.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją