Daugiau nei 60 mln. litų vertės Lazdynų sveikatinimo centro statybą Vyriausybė pripažino valstybei svarbiu ekonominiu projektu. Tačiau finansų ministras perspėjo, kad projektas negalės pretenduoti į Europos Sąjungos struktūrinių fondų paramą. Vilniaus valdžia planuoja, kad naujas baseinas gali būti pastatytas iki 2017 metų pabaigos.

„Šiuo projektu bus užtikrinta naujos vandens sporto bazės Vilniuje statyba pagal visus tarptautinės vandens sporto federacijos reikalavimus“, - trečiadienį Vyriausybės posėdyje sakė vidaus reikalų ministras Dailis Alfonsas Barakauskas.

Tačiau finansų ministras Rimantas Šadžius perspėjo, kad projektas negalės gauti ES struktūrinių fondų paramos - į ją gali pretenduoti tik integruotos miesto teritorijos dalių projektai, o ne daugiafunkciniai kompleksai.

„Tokios didelės apimties sporto projektų naujame laikotarpyje mes nežadame finansuoti iš Europos Sąjungos lėšų“, - pareiškė finansų ministras.

Anot vidaus reikalų ministro, daugiafunkcinis Lazdynų kompleksas atitinka visus integruotos miesto teritorijos dalies reikalavimus ir nėra jokių kliūčių jį finansuoti iš ES struktūrinių fondų.

„Šis projektas nėra tik sporto kompleksas, ir jis yra įtrauktas Vilniaus savivaldybės integruotų investicijų programą“, - posėdyje kalbėjo D. A. Barakauskas.

Jo teigimu, projekto vertė - 65,32 mln. litų, iš kurių 55,6 mln. litų būtų ES struktūrinių fondų parama, 7 mln. litų - valstybės investicija, dar 2,72 mln. litų - Vilniaus savivaldybės lėšos.

Vilniaus savivaldybės administracijos direktoriaus pavaduotojo Rito Vaigino teigimu, Lazdynų komplekso projektavimo ir statybų rangovo konkursą žadama skelbti liepą.

„Vyriausybei pritarus, jog šis projektas yra ekonomiškai svarbus valstybei, mes galime jau liepos pradžioje skelbti konkursą“, - BNS sakė R.Vaiginas.

Anot jo, sutartį su rangovu būtų galima pasirašyti jau rugsėjį, o statybos darbai turėtų būti baigti 2017 metų pabaigoje. Statant naująjį baseiną, bus nugriautas dabartinis Lazdynų baseinas, o griovimo darbų vertė - 3 mln. litų.

Vyriausybės nutarimo projekte rašoma, kad naujasis kompleksas turės 50 metrų ilgio 10 plaukimo takelių bei 1200 sėdimų vietų.

Dabartinis didžiausias Vilniuje Lazdynų baseinas su 50 metrų plaukimo takeliais pastatytas 1979 metais, nuo to laiko buvo atlikti tik kosmetiniai jo remontai, paskutinį kartą - 2010-aisiais.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (7)