Rungtynės kaip ir buvo tikėtasi nuo pat pradžių buvo įtemptos, atkaklios ir kovingos. Deja, pirmą susitikimo dalį aikštės šeimininkai buvo šalinami už nuobaudas vienas po kito.

Pirmi įvartį įmušė svečiai, kai pasižymėjo Aleksandras Pacenkinas (15:27 min.), bet per likusį pirmo kėlinio laiką „Energija“ du kartus turėjo kiekybinę persvarą ir abu sykius ją išnaudojo – įvarčius įmušė Rolandas Aliukonis (16:25) bei Karolis Kubilius (18:49).

Antras susitikimo kėlinys aikštės šeimininkams prasidėjo Andrejaus Židkovo (34:23) įvarčiu žaidžiant dauguma. „Junior“ neplanavo pasiduoti - atsilikimą iki minimumo sušvelnino Ivanas Potojalo (38:44).
Pergalingą rungtynių įvartį pelnė Danielius Nomanovas (39:32), „ant menčių“ paguldęs varžovų vartininką.

Svečiai įmušė dar vieną įvartį trečio kėlinio pradžioje, bet tai buvo viskas, ką pavyko komandoms pelnyti šiose rungtynėse – pasižymėjo Stepanas Falkovskis (42:04).

„Energijos“ vartus visas rungtynes saugojo Nerijus Dauksevičius.

„Šis rezultatas yra mūsų sunkaus darbo ir fanų palaikymo rezultatas. Vyrai dirbo išties sunkiai, o pergalė lėmė sėkmingai išnaudota kiekybinė persvara ir įvartis pelnytas mažumoje“, – po rungtynių teigė „Energijos“ ir nacionalinės rinktinės treneris Berndas Haakė.

Po neleistino varžovo veiksmo antro kėlinio viduryje Dominykas Bisturys privalėjo palikti aikštę. Jaunasis puolėjas Santariškių klinikinėje ligoninėje privalės išbūti iki pirmadienio (mažiausiai). Dabar jam diagnozuotas stiprus smegenų sutrenkimas.

Į Elektrėnų ledo rūmus „Energijos“ ledo ritulininkų susirinko palaikyti per 1200 aistruolių.

Ketvirtos atkrintamų serijos rungtynės tarp „Energijos“ ir „Junior“ ledo ritulininkų šeštadienį (kovo 1-ą dieną) Elektrėnų ledo rūmuose vyks nuo 15.00 val. Įėjimas nemokamas.