Varžybų organizatoriai ketvirtą etapą pavadino „karališkuoju“ dėl jo ypatingo sudėtingumo. Dviratininkams reikėjo įveikti 200 kilometrų ilgio trasą, kurioje buvo net du aukščiausios kategorijos kalnai.
Finišas buvo būtent paskutinio kalno viršukalnėje.

Pagrindiniai pretendentai į pirmą vietą bendroje įskaitoje dėl pergalės šiame etape nekovojo. Pergale pasidžiaugti buvo leista vienam iš bėglių grupės sportininkų, mat pastarieji buvo pakankamai daug atsilikę bendroje įskaitoje.

Tokia dovana pasinaudojo patyręs belgų dviratininkas T. De Gendtas. Jis atitrūko nuo pakeleivių iš bėglių grupės ir pirmas kirto finišo liniją.

„Šiandien gerai jaučiausi. Paskutinėje įkalnėje pavyko išlaikyti aukštą važiavimo tempą. Likus 2 kilometrams myniau pedalus negailėdamas jėgų. Mano paskutinė pasiekta pergalė buvo būtent Katalonijos ture prieš trejus metus. Noriu padėkoti komandai, jog suteikė šansą kovoti dėl pergalės“, – po lenktynių teigė T. De Gendtas.

Prieš šios dienos etapą lyderiu bendroje įskaitoje buvęs Danielis Martinas iš „Etixx–Quick Step“, kaip ir tikėtasi, neatlaikė stipriausiųjų padiktuoto tempo. Paskutinės įkalnės antroje pusėje šiam airiui teko vytis spurtavusius Richie Porte‘ą ir Tejey Van Gardereną iš BMC komandos, N. Quintaną ir Alberto Contadorą iš „Tinkoff“.

Paskutiniuose kilometruose būtent tarp pastarųjų dviejų dviratininkų ir užsimezgė graži kova dėl bendros įskaitos lyderio laurų. Iš pradžių į priekį „šovė“ A. Contadoras, tiesa jam nepavyko atsikratyti N. Quintanos. Po kelių akimirkų spurtu atsakė kolumbietis iš „Movistar“. Toks N. Quintanos tempas buvo per greitas ispanui iš „Tinkoff“. N. Quintana finišo liniją kirto antras, taip pelnydamas papildomas 6 sekundes.

Trečias finišo liniją kirto australas R. Porte‘as iš panosės A. Contadorui nugvelbęs 4 sekundžių premiją.

Po šio etapo pirmas bendroje įskaitoje yra N. Quintana. Kolumbietis 8 sekundėmis lenkia A. Contadorą, 17 sekundžių - R. Porte‘ą ir 24 sekundėmis - buvusį lyderį D. Martiną.

Itin nesėkmingai šis etapas susiklostė „Sky“ komandai. Neabejotinai stipriausią sudėtį šiame ture turinti Anglijos komanda nesugebėjo nei padiktuoti tinkamo lenktynių tempo lemiamais momentais, nei atsakyti į konkurentų spurtus. Komandos lyderis Ch. Froome‘as nuo N. Quintanos atsiliko net 37 sekundėmis ir palaidojo galimybes kovoti dėl prizinės vietos bendroje įskaitoje.

Po dviejų sudėtingų ir daug jėgų kainavusių etapų kalnuose, penktadienį dviratininkų laukia kiek lengvesnio profilio trasa. Įveikti reikės tik du antros kategorijos kalnus, tiesa, paskutinio viršukalnė yra likus 13 kilometrų iki finišo. Po to - ilgas nusileidimas ir finišas.

Beje iš lenktynių dėl ligos pasitraukė pirmus du lygumų etapus laimėjęs Naceras Bouhani iš „Cofidis“ komandos. Tad anksčiau šiam prancūzui nusileidę Benas Swiftas iš „Sky“, Darylas Impey iš „Orica GreenEDGE“, Giannis Meersmanas iš „Etixx–Quick Step“ ir kiti, nestačius ir neilgus kalnus gebantys įveikti sprinteriai, penktadienį turės progą pasidžiaugti pirma pergale „Volta a Catalunya“ lenktynėse.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (2)