Bronzos apdovanojimus pelnė vokietės Julia Leiding bei Carlotta Nwajide (7:24,52).

Ketvirtą-šeštą vietas finalo plaukime pasidalijo vengrės Dominika Bacskai ir Laura Kurdi (7:30,43), prancūzės Elodie Ravera-Scaramozzino bei Eleonore Dubuis (7:34,80) ir amerikietės Olivia Maclean bei Mackenzi Sherman (7:35,94).

Iš viso šioje rungtyje pasaulio jaunių irklavimo čempionate Plovdive varžėsi 18 merginų porinių dviviečių įgulų.

Milda Valčiukaitė ir Iieva Adomavičiūtė - planetos jaunių irklavimo pirmenybių čempionės


Finalo eiga

Kova dėl medalių buvo gana dramatiškos. Nepaisant savo gana didelės varžybų patirties (mūsų irkluotojos jau yra du kart Europos jaunių čempionės ir 2011 metų pasaulio jaunių čempionės), lietuvės susidūrė su aktyviu varžovių pasipriešinimu jau pirmomis čempionato dienomis.

Kai į pusfinalius mūsų merginos pateko tik po paguodos plaukimų, buvo galima abejoti, ar joms pavyks apginti pasaulio čempionių titulus. Šeštadienį užtikrintai laimėjusios pusfinalių plaukimą, sekmadienį Lietuvos irkluotojos startavo trečiame – lyderių take.

Finalo kova taip pat nebuvo lengva. Įveikus 500 m atkarpą, distancijoje užtikrintai pirmavo Prancūzijos įgula Elodie Ravera-Scaramozzino ir Eleonore Dubui, lenkusios Vokietijos irkluotojas Julią Leiding ir Carlottą Nwajide, o lietuvės kovojo su rumunėmis tik dėl trečios pozicijos.

Milda Valčiukaitė ir Ieva Adomavičiūtė

Distancijos viduryje situacija išliko nepakitusi, toliau pirmavo prancūzės, nuo jų mažiau kaip viena sekunde atsilikusios aktyviai kovojo vokietės. Tačiau vilčių teikė tai, kad tarpusavyje kovojančios Rumunijos ir Lietuvos įgulos priartėjo prie lyderių ir likus iki finišo 500 m. situacija pasikeitė.

Prancūzijos ir Vokietijos irkluotojos neišlaikiusios įtampos, užleido lyderių pozicijas rumunėms ir jas besivejančioms lietuvėms.

Paskutinę distancijos atkarpą lietuvės pradėjo audringu finišo spurtu, išsiveržė į priekį ir užtikrintai kirto finišo liniją, aplenkusios antroje vietoje likusias Rumunijos sportininkes daugiau kaip keturiomis sekundėmis.

Pirmos Lietuvos irklavimo istorijoje dukart pasaulio jaunių čempionės grįžta į Vilnių lėktuvu pirmadienį (rugpjūčio 20 d.) 13 val.

Galutiniai finalo plaukimo rezultatai:

1. Milda Valčiukaitė/Ieva Adomavičiūtė (Lietuva) - 07:18,80
2. Ionela-Livia Lehaci/Andreea Asoltanei (Rumunija) - 07:23,47
3. Julia Leiding/Carlotta Nwajide (Vokietija) - 07:24,52
4. Dominika Bacskai/Laura Kurdi (Vengrija) - 07:30.43
5. Elodie Ravera-Scaramozzino/Eleonore Dubuis (Prancūzija) - 07:34,80
6. Olivia Maclean/Mackenzi Sherman (JAV) - 07:35,94

Prezidentė pasveikino pasaulio jaunių irklavimo čempiones M.Valčiukaitę ir I.Adomavičiūtę

Lietuvos Respublikos Prezidentė Dalia Grybauskaitė pasveikino Bulgarijoje pasaulio jaunių (iki 18 metų) irklavimo čempionate merginų porinių dviviečių rungtyje pirmą vietą laimėjusias Mildą Valčiukaitę ir Ievą Adomavičiūtę.

„Nuoširdžiai sveikinu iškovojus aukso medalius! Esate stipriausios pasaulyje. Jaunoji Lietuvos sportininkų karta veržliai kovoja dėl sportinių pergalių ir demonstruoja geriausius rezultatus. Jūsų valia, ryžtas ir atkaklumas yra pavyzdys visai tautai“, - teigia Prezidentė.

Šalies vadovė padėkojo sportininkėms už Lietuvos vardo garsinimą pasaulyje ir palinkėjo daug gražių laimėjimų ateityje.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (52)