Gyvenimą Vengrijos sostinėje nuo ankstyvo trečiadienio ryto lėtina virš 30 laipsnių pakilęs temperatūros stulpelis – įdienojus ši dar kils aukštyn.

Jutiminė temperatūra – dar aukštesnė, todėl čempionato organizatoriai buvo priversti įvesti korekcijas į numatytą tvarkaraštį.

Pasaulinis standartas, skirtas matuoti karščio, drėgmės ir terminio streso (WBGT) rodiklius Budapešte pasiekė kritinę ribą ir prižiūrėtojai mojuoja juoda vėliava. Tai reiškia, kad mieste pasiektas aukščiausias pavojaus lygis ir tokiu oru sportuoti lauke yra pavojinga sveikatai – rizikuojama patirti šilumos smūgį.

Dėl šios priežasties organizatoriai buvo priversti perkelti moterų 5000 metrų bėgimos atrankos varžybas į vakaro sesiją, o vyrų ir moterų 200 m bėgimo atrankas paankstinti.

200 m bęgimo atrankoje varžysis ir lietuvis Gediminas Truskauskas. Jis turėjo startuoti 13.50 val. mūsų šalies laiku, bet dabar tą darys kiek anksčiau – 13.15 val.

Pasaulio lengvosios atletikos čempionatas baigsis šį sekmadienį, o kartu su juo iš miesto pasitrauks ir milžiniški karščiai – temperatūra kris žemiau 30 laipsnių ribos.

Šiame čempionate Lietuvai medalį disko metimo varžybose iškovojo Mykolas Alekna, suspindęs bronziniu apdovanojimu.

Visą Lietuvos rinktinę sudaro 16 atletų.