34-erių C. Ibarguen šiemet triumfavo Deimantinėje lygoje šuolių į tolį ir trišuolių rungtyje, taip pat pergalėmis džiaugėsi Centrinės Amerikos žaidynėse bei iškovojo Kontitentinę taurę.

Olimpinė čempionė šiemet nugalėjo visose aštuoneriose trišuolio varžybose, užfiksavo geriausią rezultatą pasaulyje (14,96 m). Maža to, šuolių į tolį rungtyje kolumbietė pagerino ir šalies rekordą (6,93).

34-erių E. Kipchoge laimėjo Londono maratoną, o Berlyne pagerino maratono pasaulio rekordą (2.01:39 val.), kuris nuo 2014 m. priklausė jo tautiečiui Dennisui Kimetto (2.02,57 val.).

Caterine Ibarguen ir Eliudas Kipchoge

„Kylančių žvaigždžių“ apdovanojimai atiteko Švedijos šuolininku su kartimi Armandui Duplantis ir JAV sprinterei Sydney McLaughlin, o IAAF Prezidento apdovanojimas – buvusiam rutulio stūmikui 91-erių metų daugkartiniame Šveicarijos čempionui Andreasui Bruggeriui.

IAAF metų trenerio vardas atiteko 50-ies metų treniravo sukaktį mininčiam amerikiečiui Joe Vigilui, o metų moterimi pripažinta Evelyn Lopez iš Pueto Riko.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją