Pergalę ukrainiečiui lėmė teisėjų sprendimas: „supermenas“ iš Ukrainos V. Kličko savo varžovą įveikė taškais rezultatu 119:104 ir privertė rusą įsirašyti pirmąjį pralaimėjimą jo profesionalaus bokso karjeroje.

A. Povetkinas atkakliai priešinosi V. Kličko visus 12-ą raundų, tačiau praleidęs vos keletą pavojingų smūgių ukrainietis gerokai stipriau sugebėjo pakeisti savo varžovo išvaizdą. Iškovojęs pergalę V.Kličko apgynė pasaulio sunkaus svorio čempiono titulus pagal IBF, WBA, WBO ir IBO versijas.

V. Kličko sąskaitoje per visą karjerą - 61 pergalė ir 3 pralaimėjimai.

Tuo metu A. Povetkinui šis pralaimėjimas buvo vos pirmasis per vią profesionalo karjerą. Iki tol jis buvo laimėjęs 25 dvikovas iš eilės.

V. Kličko už šią kovą gavo rekordinę sumą – 17,5 mln. JAV dolerių. Tuo tarpu A. Povetkinas tenkinosi 5,8 mln. JAV dolerių.

Dvikovos eiga:

Boksininkai atsisakė žvalgybos ir jau nuo pirmųjų kovos akimirkų aktyviai atakavo vienas kitą. Kiek aktyvesnis pirmame raunde buvo A. Povetkinas, tačiau V. Kličko smūgiai buvo tikslesni.

V. Kličko pranašumas ėmė dar labiau ryškėti, kai antro raundo pabaigoje A.Povetkinas praleido itin pavojingą smūgį.

Trečiame ir ketvirtame raunduose sportininkai buvo šiek tiek atsargesni, o penktame apsikeitė galingais smūgiais į galvą. Šeštame raunde kova vėl tapo ramesnė.

Lūžio tašku tapo septintasis raundas, kai V.Kličko pradėjo talžyti savo varžovą ir pasiuntė jį net į kelis nokdaunus.

Nors atrodė, jog V. Kličko netrukus pabaigs reikalus, A. Povetkinas iš paskutiniųjų priešinosi. Dešimtame raunde nuo tikslių V. Kličko ilgų rankų mostų rusas jau buvo gerokai pakitusiu veidu, bet sugebėjo nustebinti atlikdamas stiprų smūgį. Panašu, jog tai supykdė pasaulio čempioną iš Ukrainos ir šis kovėsi dar agresyviau.

Nors V. Kličko pergalės nepavyko pasiekti nokautu, po 12 raundų kovos jis buvo paskelbtas laimėtoju taškais.

* * *

V. Kličko pralaimėjimo skonio nežino jau daugiau kaip 9-erius metus. 2004 metais jis pralaimėjo Lamontui Brewsteriui. Nuo to laiko ukrainiečio karjeroje – tik pergalės. L. Brewsteriui jis atsirevanšavo 2007 metais.

Metai iš metų ukrainietis rinko svarbiausius titulus sunkaus svorio profesionalų bokse. Šiuo metu jam priklauso 3 iš 4 svarbiausių titulų – WBA, WBO ir IBF (ketvirtąjį WBC titulą turi jo brolis Vitalijus).

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (712)