Paskutinę dieną pasaulio plaukimo čempionate Fukuokoje (Japonija) Lietuva ir vėl turėjo dėl ko džiaugtis. 26-erių R. Meilutytė laimėjo 50 m moterų plaukimo krūtine rungtį, iškovojo aukso medalį ir kartu pagerino pasaulio rekordą.

Lietuvė distanciją įveikė per 29,16 sek. Šeštadienį R. Meilutytė vykusio pusfinalio plaukimo metu distanciją įveikė per 29,30 sek. ir pakartojo italei B. Pilato nuo 2021 metų priklausiusį pasaulio rekordą.

Tad naujasis rekordas ir R. Meilutytės rezultatas – net 0,14 sek. geresnis. Antra finišavo amerikietė Lilly King (29,94 sek.), treči italė B. Pilato (30,04 sek.).

„Esu laiminga dėl rezultato po tokių sunkių metų. Galbūt kai kurie žmonės sakys, kad tai tik bronza, bet man šio medalio vertė – it auksinio. Per paskutinius metus išmokau daugybės dalykų. Visų pirma, mažiau kreipti dėmesio į tai, ką žmonės kalba. Ir kartais tiesiog pasakyti sau, kad esu pakankamai gera“, – po finalo sakė italė.

Ji nesureikšmino ir prarasto rekordo.

„Prarastas rekordas? Tikėjausi to, ypač po to, ką Meilutytė padarė 100 m krūtine plaukime. 29,16 sek. – tai praktiškai vyriškas laikas“, – kalbėdama su Italijos žiniasklaida juokėsi ji.

Savaitės pradžioje 100 m distanciją atrankoje R. Meilutytė įveikė per 1 min. 04,67 sek. ir gana netikėtai pademonstravo geriausią laiką nuo tada, kai po pertraukos sugrįžo į plaukimą. Vėliau finale ji plaukė dar greičiau, finišavusi per 1 min. 04,62 sek.

B. Pilato taip pat atskleidė, kad po šių pirmenybių imsis kardinalių pokyčių. B. Pilato baigs darbą su treneriu Vito D’Onghia, o jį pakeis kitas specialistas Antonio Satta. Tai susiję ir su tuo, kad sportininkė persikels gyventi iš nedidelio, bet gimtojo Taranto miesto į Turiną.

„Šios lenktynės ženklina vieno skyriaus pabaigą. Kitais metais keisis mano gyvenimas. Tai buvo fantastiški trylika metų su treneriu. Tai buvo paskutinės mūsų lenktynės kartu. Noriu šį medalį skirti jam. Esu tikra, kad jis išliks didžiausiu mano sirgaliumi“, – sunkiai tramdydama ašaras kalbėjo B. Pilato.