Lietuvos lengvosios atletikos rinktinė po dramatiškos kovos pateko tarp trijų geriausių antrajame komandinio čempionato divizione ir kelsis į elitinę grupę, tuo metu kanojininkas Henrikas Žustautas 200 metrų distancijos finiše sugriebė auksą.

„Mano tikslas ir buvo pirmoji vieta. Labai degiau noru laimėti, net bijojau, kad neperdegčiau prieš startą. Dabar ašaros kaupiasi, emocijos sprogsta.

Finišuojant rankas surakino, bet žinojau, kad varžovams dar sunkiau. Todėl dantis sukandęs paskutinius tris yrius padariau. Galvojau, kad arba iškrisiu iš valties, arba aplenksiu. Džiaugiuosi, kad aplenkiau, kad iškišau kanojos nosį“, – džiūgavo Europos čempionu tapęs H. Žustautas.

Kirsdamas finišo liniją apvirto ir iš kanojos iškrito taip pat ties savo galimybių riba yręsis Sakartvelo atstovas Zaza Nadiradzė, kuris liko antras.

Įspūdingų lenktynių iki pat paskutinių centimetrų, kurių finale triumfavo lietuvis, vaizdo įrašą galite pamatyti čia.

Ant H. Žustauto kaklo sužibęs aukso medalis itin pasitarnavo Lietuvai, kuri bendroje medalių įskaitoje po keturių dienų yra pirmajame dvidešimtuke – šiuo metu rikiuojasi 18-a.

Lietuviai lenkia net ir 11 medalių laimėjusią, bet nė vieno auksinio neturinčią Prancūziją (4 sidabro, 7 bronzos), kurios komanda yra dvigubai gausesnė – 270 prieš 130.

Žemiau už mūsiškius kol kas žengia ir Graikijos, Švedijos, Serbijos, Suomijos bei kitų šalių delegacijos. Bent vieną apdovanojimą turi 35 rinktinės.

Pirmauja Ispanija (9 aukso, 5 sidabro, 4 bronzos), Italija (8, 8, 9), Lenkija (6, 2, 4), Ukraina (5, 3, 3) ir Vokietija (3, 8, 3).

Pastarosiose, 2019-ųjų, Europos žaidynėse Minske užtikrintai triumfavusios Rusijos ir Baltarusijos sportininkai šiemet į varžybas dėl karo Ukrainoje įleisti nebuvo.

Tai pačiais 2019-aisiais lietuviai galutinėje rikiuotėje buvo 29-i (Simonos Krupeckaitės ir Roberto Tvorogalo 2 aukso medaliai, 1 sidabro), o 2015-aisiais Baku – 24-i (H. Žustauto ir Andriaus Šidlausko 2 aukso medaliai, 1 sidabro ir 4 bronzos).

2023-aisiais Lenkijoje iš viso dalyvauja 6857 atletai iš 48 šalių.

Penktąją žaidynių dieną, šeštadienį, visos lietuvių viltys dedamos į trijulių krepšinio rinktines.

Jų laukia ketvirtfinalio mūšiai: vyrai nuo 15 val. 45 min. Krokuvos arenoje galynėsis su olimpine čempione Latvija, o moterys nuo 16 val. 45 min. grumsis su Čekija.

„Atiduosime visas jėgas už Lietuvą“, – žada Ignas Razutis.

„Pirmiausia privalome laimėti ketvirtfinalį, o tada jau žiūrėsime, kaip bus“, – labai toli į priekį neskuba žvelgti Gabrielė Šulskė.

Jei lietuviams pasiseks, šeštadienį jiems teks kautis ir pusfinaliuose (nuo 19 val. 30 min. ir 20 val. 30 min.), ir finaluose (nuo 22 val. 10 min. ir 22 val. 35 min.).

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją