Vakaro vinimi tapusioje dvikovoje S. Maslobojevas Kuvalda iškovojo daugiau nei įtikinamą pergalę. Galingai sudėtas Fraseris Weightmanas, kovojęs ir prestižiniame „Glory“ turnyre, pirmame raunde kėlė nemažai problemų lietuviui. Tačiau antrajame aktyviau kovoti pradėjęs „Spartos Gym“ auklėtinis netruko pasiųsti varžovą į nokdauną.

Baigus teisėjui skaičiuoti, Kuvalda sėkmingai ėmėsi darbo ir netrukus britas po galingo lietuvio smūgio atsidūrė vėl ant žemės. Dvikova buvo nutraukta, o S. Maslobojevui įskaityta pergalė nokautu.

Kuvalda itin nedžiūgavo – sunerimęs stebėjo, kaip sunkiai po kelių minučių atsistoja jo varžovas.

Savo pergalę S. Maslobojevas dedikavo šį pasaulį neseniai palikusiai legendinės britų muzikos grupės „The Prodigy“ žvaigždei Keithui Flintui. Prieš dvikovą Kuvalda žadėjo parodyti Anglijai lietuvišką jėgą ir savo pažadą išpildė su kaupu.

Atkaklioje dvikovoje H. Vikšraitis tik po penkių raundų kovos teisėjų sprendimu iškovojo KOK pasaulio čempiono diržą. Pastarąjį praradęs rumunas Vitalijus Matei buvo itin nepatenkintas tokia baigtimi. Sprendimą išgirdęs lietuvis net atsiklaupė ant kelių.

„Esu labai laimingas, buvau daug tikslesnis. Prieš kovą „numečiau“ 5 kg, todėl jaučiau nuovargį. Ačiū nuostabiai publikai“, – sakė čempiono diržą apsijuosęs H. Vikšraitis.

Priminime, kad „Spartos Gym“ auklėtinis prieš dvikovą „dėl svorio“ atsisveikino ir su penkerius metus puoselėta savo barzda, tapusia savotišku kovotojo talismanu.

UFC realybės šou dalyvavusi ir patirties pasisėmusi Julija Stoliarenko žiūrovams pateikė trumpiausią vakaro dvikovą. Lietuvė pergalę šventė po 43 sek., kai sugriebė ir užlaužė gerai žinomai smūgiuotojai iš Rusijos Natalijai Diačkovai ranką. Ašarų nesulaikiusi kovotoja kalbėjo, kad jai didelė garbė atstovauti Lietuvai.

Antroji olimpinio prizininko Evaldo Petrausko profesionali bokso dvikova taip pat ilgai netruko. Akivaizdžiai pranašesnis už gruziną Kachą Avetisianį lietuvis viską užbaigė trimis nokdaunais pirmame raunde. Einant į ringą jį palydėjo grupės „Bushido Angels“ nare tapusi jo žmona Goda.

Monstrų Tramdytojo pravardę turintį Tomą Pakutinską į ringą lydėjo žinomas atlikėjas Egidijus Dragūnas. Pastarasis žygiuodamas šalia neatitraukė akių nuo vėliavą laikiusios merginos ir net išdrįso imituoti pliaukštelėjimą ranka per gražuolės apvalumus. T. Pakutinskas ringe taip pat neužtruko – techniniu nokautu įveikė baltarusį Sergejų Firsovą, kuris neatrodė rimtas varžovas jam nei ringe, nei už jo ribų.

Ilgiausia ir atkakliausia dvikova vyko tarp lietuvio Jano Nauso ir suomio Laurii Suomelos. Teisėjų sprendimu šioje dvikovoje prireikė papildomo raundo, nors antrame raunde lietuvis privertė ošti areną, kai įspūdingai pasiuntė suomį į nokdauną. Po papildomo raundo teisėjai paskelbė vieninteles pagrindinio turnyro lygiąsias, o arenoje toks verdiktas buvo palydėtas švilpimu.

Namų sienų iš Lietuvos atstovų nepavyko apginti Tomui Steponkevičiui. Dvikovoje su suomiu Danieliu Forsbergu jis antrame raunde atsidūrė nokdaune, o trečiajame, neatlaikęs galingo ir skausmingo D. Forsbergo smūgio į juosmens sritį, baigė pasirodymą. Teisėjas nutraukė kovą, o suomiui skirta pergalė techniniu nokautu.

Iš viso renginyje žiūrovai išvydo 17 kovų, iš kurių dvi vyko tarp Lietuvos atstovų.

***

Renginio eiga ir rezultatai

Atidarymo kovos: (nugalėtojas paryškintas)

1. Laurynas Sriubiškis (Lietuva) – Dmitrijus Romaniuta (Rusija) – KOK taisyklės (67 kg)

2. Dovydas Rimkus (Lietuva) – Mantas Grubliauskas (Lietuva) – KOK taisyklės (71kg)

3. Dovydas Levickis (Lietuva) – Ismailas Alkadi (Kipras) – KOK taisyklės (60 kg)

„FightBOX KOK hero's series 2019 in Vilnius“ kovos: (nugalėtojas paryškintas)

4. Erikas Golubovskis (Lietuva) – Dmitrijus Zasiniets (Baltarusija) – MMA Bushido taisyklės (85 kg)

E. Golubovskiui prireikė 6 min. varžovui įveikti. Antrojo raundo pradžioje lietuvis surakino baltarusiui sprandą ir vaišino smūgiais. Teisėjas nutraukė kovą, Erikas laimėjo techniniu nokautu.

5. Naglis Kanišauskas (Lietuva) – Paulius Mitkus (Lietuva) – KOK taisyklės (85 kg)

Lietuvišką dvikovą po trijų raundų kovos teisėjų sprendimu laimėjo P. Mitkus.

6. Ernesta Kareckaitė (Lietuva) – Tekla Iaganašvili (Gruzija) – MMA Bushido taisyklės (62 kg)

Ernestai prireikė 2 min. 3 sek., kad įveiktų viešnią iš Gruzijos. Iš pradžių pradžiuginusi žiūrovus įspūdingu smūgiu koja į galvą, netrukus Igno Baryso auklėtinė parvertė varžovę ant grindų ir užbaigė viską smūgiais į galvą. Rezultatas techninis nokautas.

7. Raimondas Avlasevičius (Lietuva) – Danilo Mangione (Italija) – KOK taisyklės (75 kg)

Po trijų raundų kovos rezultatu 2:1 teisėjai pergalę skyrė aktyviau kovojusiam R. Avlasevičiui.

8. Julija Stoliarenko (Lietuva) – Natalija Diačkova (Rusija) MMA Bushido taisyklės (62 kg)

43 sek. prireikė J. Stoliarenko, kad taptų šios dvikovos nugalėtoja. Atsidūrusi ant grindų lietuvė sugriebė ir užlaužė gerai žinomai smūgiuotojai iš Rusijos ranką. Kol kas tai greičiausia pergalė turnyre. Ašarų nesulaikiusi kovotoja kalbėjo, kad jai didelė garbė atstovauti Lietuvai.

„KOK World series 2019 in Vilnius“ kovos: (nugalėtojas paryškintas)

9. Evaldas Petrauskas (Lietuva) – Kacha Avetisiani (Gruzija) – 65 kg prof. bokso dvikova

E. Petrauskas jau pirmame raunde tris kartus pasiuntė varžovą į nokdauną ir teisėjas nutraukė dvikovą. Gruzinas akivaizdžiai buvo ne lietuvio kalibro priešininkas. Tai antroji olimpinio prizininko profesionali dvikova ir antra pergalė techniniu nokautu.

10. Igoris Osininas (Lietuva) – Saliou Mouhamadou (Italija) – KOK taisyklės (65 kg)

Po trijų raundų kovos rezultatu 2:1 teisėjai pergalę atidavė I. Osininui.

11. Tomas Pakutinskas (Lietuva) – Sergejus Firsovas (Baltarusija) MMA Bushido taisyklės (+93 kg)

Be didesnio pasipriešinimo Monstrų Tramdytojo pravardę turintis T. Pakutinskas iškovojo pergalę techniniu nokautu po 1 min. 36 sek. Baltarusis neatrodė rimtas varžovas nei ringe, nei už jo ribų. Pristatant kovą T. Pakutinską į ringą lydėjo atlikėjas Egidijus Dragūnas.

12. Henrikas Vikšraitis (Lietuva) – Vitalijus Matei (Moldavija ) – KOK taisyklės (71 kg)

Po penkių raundų kovos teisėjų sprendimu (2:1) H. Vikšraitis tapo naujuoju KOK pasaulio čempionu. Sprendimą išgirdęs lietuvis net atsiklaupė ant kelių. „Esu labai laimingas, buvau daug tikslesnis. Prieš kovą „numečiau“ 5 kg, todėl jaučiau nuovargį. Ačiū nuostabiai publikai“, – sakė čempiono diržą apsijuosęs H. Vikšraitis.

„KOK World Championship 2019 in Vilnius“ kovos: (nugalėtojas paryškintas)

13. Mantas Pultaražinskas (Lietuva) – Hubertas Dylewski (Lenkija) – KOK taisyklės (67 kg)

Lietuvis iškovojo pergalę teisėjų sprendimu po trijų raundų rezultatu 2:1.

14. Jan Naus (Lietuva) – Laurii Suomela (Suomija) – KOK taisyklės (69 kg)

Teisėjų sprendimu šioje dvikovoje prireikė papildomo raundo, nors antrame raunde lietuvis privertė ošti areną, kai įspūdingai pasiuntė suomį į nokdauną. Po papildomo raundo teisėjai paskelbė lygiąsias, o arenoje toks verdiktas buvo palydėtas švilpimu.

15. Mindaugas Narauskas (Lietuva) – Michailas Supredka (Baltarusija) – KOK taisyklės (71 kg)

M. Narauskas iniciatyvą išlaikė visus tris raundus, sukruvino varžovui nosį ir vieningai buvo paskelbtas dvikovos nugalėtoju.

16. Tomas Steponkevičiius (Lietuva) – Danielis Forsbergas (Suomija) – KOK taisyklės (85 kg)

Kol kas vienintelė dvikova, kurioje pralaimėjo Lietuvos atstovas. Tomas antrame raunde atsidūrė nokdaune, o trečiame neatlaikė galingo ir skausmingo D. Forsbergo smūgio į juosmens sritį. Teisėjas nutraukė kovą, suomiui skirta pergalė techniniu nokautu.

17. Sergejus Maslobojevas (Lietuva) – Fraseris Weightmanas (Anglija) – KOK taisyklės (93 kg)

S. Maslobojevas antrame raunde pasiuntė britą į nokautą. F. Weightmanas kelias minutes negalėjo atsikelti nuo grindų. Kaip ir žadėjo, Kuvalda parodė „lietuvišką jėgą Anglijai“.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (144)