Geriausias Lietuvos kikboksininkas 34-erių Sergejus Maslobojevas pagrindinėje vakaro dvikovoje vėl pradžiugino savo gerbėjus įspūdinga pergale. Kuvaldos pravardę turintis vilnietis šeštadienį Vilniuje stojo prieš 20-metį Gruzijos kikbokso čempioną Niką Kulumbegashvilį.

Svorio kategorijoje iki 95 kg vykusioje dvikovoje S. Maslobojevas dominavo visus tris raundus. Lietuvio oponentas akivaizdžiai laviravo ties nokauto riba, tačiau Kuvaldos smūgiai jo patiesti ant ringo grindų taip ir neįstengė.

„Tikiuosi, kad galėsiu jus džiuginti ne vienerius metus. Ačiū, kad jūs ištikimi. Daru tai mums visiems. Tampame dar geresnis ir stipresni“, – kalbėjo S. Maslobojevas ir stebėjosi, kaip jo varžovas atlaikė tiek smūgių.

„Savimi nusivylęs nesu, bet esu baisiai nustebintas priešininko. Nu Dieve mano, man net krumpius skauda... Tiek švarių smūgių pataikiau, o jis nekrenta. Net pajutau, kaip „dviratuką“ dariau ir keliu pataikiau į jam galvą ir jis nekrenta. Galvoju, kas tau yra, žmogau? Nejaugi ta galva tokia tuščia?“ – stebėjosi S. Maslobojevas.

Ir tęsė: „Jis stovi kaip tas paršiukas visas kruvinas, bet vis tiek eina į priekį, daro. Nežinau, ką reikėjo dar daryti. Kuvaldą išsitraukti? Tikrai, šaunuolis. Lenkiu galvą už jo vyriškumą ir charakterį.“

Kuvalda taip pat pakvietė padėti broliams ir sesėms Ukrainoje, kurie šiuo metu kovoja su agresorės Rusijos kariuomene. „Ir reikia padėti ne vėliavėlėms feisbuke, o taip, kaip galime. Reikia pranešti ir pasauliui apie tai“, – sakė jis.

Paskutinį kartą S. Maslobojevas į ringą lipo praėjusių metų lapkritį – Vilniuje vykusiame turnyre jis vieningu teisėjų sprendimu įveikė kanadietį Olivierį Langloisą-Rossą.

Keturių dalyvių turnyre dėl pasaulio čempiono titulo grūmėsi laikinasis KOK čempionas Mindaugas Narauskas. Pusfinalyje jis meistriškai susitvarkė su kroatu Teo Mikeličiumi. Lietuvis varžovą iš Kroatijos pasiuntė į du nokdaunus, o baigiantis pirmajam raundui galiausiai jį nokautavo.

Turnyro finale M. Narauskas stojo į akistatą su lenku Hubertu Dylewskiu. Pastarasis išsaugojo daugiau jėgų ir, lietuviškos auditorijos apmaudui, po trijų raundų kovos teisėjų sprendimu tapo nugalėtoju.

Vis dėlto vienas pasaulio čempiono titulas liko Lietuvoje – svorio kategorijoje iki 65 kilogramų Matas Pultaražinskas stojo į kovą su Alehu Mošninu.

Lietuvis pirmajame raunde sugebėjo pasiųsti priešininką į nokdauną, tačiau vėliau po truputį atidavė iniciatyvą A. Mošninui. Nugalėtojas po trijų raundų kovos nepaaiškėjo, tačiau po papildomo raundo čempiono diržą apsijuosė lietuvis.

Po beveik 4 metų pertraukos ringe pasirodė Lietuvos kovos menų gerbėjų vienas mėgstamiausių kovotojų 29-erių Ignas Barysas.

Su 44-erių metų lenku Filipu Rzadeku susigrūmęs lietuvis dominavo tris raundus trukusioje dvikovoje. Lietuvio varžovui po galingų smūgių teko daugybę kartų kilti nuo ringo grindų – Ignas vieningu teisėjų sprendimu buvo pripažintas nugalėtoju.

I. Barysas dėl sveikatos problemų nekovojo nuo 2018 metų rugsėjo mėnesio. Jo sugrįžimo į ringą laukta turnyre Vilniuje praėjusių metų lapkritį, tačiau kovotoją sustabdė neplanuotai paankstinta kelio operacija.

Po pertraukos į ringą Lietuvoje su trenksmu grįžo ir 35-erių Tomas Pakutinskas. Pastaruoju metu jis kovojo ACA organizacijoje. Lietuvio varžovu šeštadienį buvo 43-ejų metų Rumunijos kovotojas Ionas Grigore‘as.

Lietuvis su oponentu susitvarkė jau baigiantis pirmajam raundui. T. Pakutinskas iš pradžių išmėgino kaklo laužimą, tačiau rumunas sugebėjo atsilaikyti. Vis dėlto viskas baigėsi gana greitai – trikampiu smaugimo veiksmu varžovą sukaustęs Tomas užtikrintai triumfavo.

Paskutinį kartą T. Pakutinskas pergalę šventė 2019 metų gegužę, kai pirmame raunde techniniu nokautu įveikė rusą Denisą Polechiną.

Vilniaus ASG arenoje žiūrovai išvydo aktoriaus ir reperio Vytauto Medinecko-Ironvyto debiutą ringe. Pirmą kartą savo jėgas jis išmėgino pagal bokso taisykles. Ironvytui teko nemenkas iššūkis, nes jam atiteko gerokai aukštesnis varžovas – dvimetrinis 120 kg svorio žinomo klubo „Titanas“ auklėtinis Andrejus Varnelo.

Ironvytas po žvalgybos perėjo į rimtesnius smūgius antrame raunde, o trečiajame jau vaišino oponentą smūgių kruša. Teisėjų sprendimu V. Medineckas-Ironvytas buvo paskelbtas nugalėtoju.

„Vertinu savo debiutą gerai. Neperdegiau, chebra labai palaikė. Mano komanda gerai sudėliojo visą planą, – po pergalingo debiuto džiaugėsi Ironvytas. – Pereiti iš treniruoklių salės į ringą tikrai buvo nelengva, nes reikėjo labai padidinti ištvermę. Tos sprogstamosios jėgos kažkiek buvo visąlaik, bet ištvermė kišo koją.“

Anot jo, tai buvo kažkiek įdomi avantiūra: „Dabar manęs laukia vienas tarptautinis, vienas lietuviškas projektai, pasifilmuosiu. Ar dar grįšiu į ringą? Žiūrėsiu, jei bus įdomių pasiūlymų. Kodėl gi ne?“


„ASG“ arena ir Lietuvos Bušido federacija (LBF) neliko nuošaly Ukrainos aktualijoms. Kiekvienas asmuo, šeštadienį atėjęs į „ASG“ areną, prisidės palaikant Ukrainą šiuo sunkiu metu. Nuo kiekvieno įsigyto bilieto dalis sumos bus skirta „Blue/Yellow“ organizacijai.

„KOK'99: Mega series“ turnyro kovų eiga:

I turnyro dalis:

Samuelis Sorochovas (Lietuva) – Arnestas Naujokas (Lietuva) / -71 kg, KOK taisyklės 3x3 min.

Pirmoji dvikova ir pirmasis kraujas. Antrame raunde Samuelis Sorochovas dėl prakirsto antakio ir plūstančio kraujo ringo teisėjo sprendimu nebegalėjo tęsti kovos. Arnestas Naujokas paskelbtas šios kovos nugalėtoju techniniu nokautu.

Artūras Kudrešovas (Lietuva) – Giorgi Khubejashvili (Gruzija) / +95 kg, „MMA Bushido“ taisyklės 3x5 min.

Sunkiasvorių dvikovoje A. Kudrešovas pirmame raunde tiesiog dominavo – parteryje kumščiais talžė savo varžovą, tačiau gruzinas baltos vėliavos nekėlė, nors stipriai nukentėjo. Ko Lietuvos atstovui nepavyko smūgiais rankomis, pavyko smaugimo veiksmu – antrajame raunde A. Kudrešovas buvo paskelbtas nugalėtoju.

Erikas Golubovskis (Lietuva) – Krillas Andreevas (Suomija) / -85 kg, „MMA Bushido“ taisyklės 3x5 min.

Atkakliai vykusioje dvikovoje E. Golubovskis paleido K. Andreevui iš nosies kraują ir gerokai pamušė akį. Suomijos atstovas dukart buvo siunčiamas apžiūrėti pas medikus, tačiau laikėsi iki galo visus tris raundus. Teisėjų sprendimu nugalėtoju paskelbtas E. Golubovskis.

Gustas Dimša (Lietuva) – Osvaldas Fedorovičius (Lietuva) / -71 kg, KOK taisyklės 3x3 min.

Dar viena atkakli ir krauju paženklinta dvikova. Antrame raunde tiksliais smūgiais O. Fedorovičius pasiuntė G. Dimšą į nokdauną ir po trijų raundų vieningų teisėjų sprendimu buvo pranašesni už savo varžovą.

Vytautas Medineckas-Ironvytas (Lietuva) – Andrejus Varnelo (Lietuva) / +95 kg, Bokso taisyklės 3x2 min.

Po pirmo raundo žvalgybos ir atsargių smūgių Ironvytas ėmė aktyviau vaišinti savo oponentą stipriais žemais smūgiais. Trečiame raunde reperis įvarė A. Varnelo į kampą ir po smūgių krušos klausė teisėjo skaičiavimo. Dar pora kartų tik gynyboje užsidaręs A. Varnelo akivaizdžiai nepretendavo į pergalę šioje dvikovoje. Teisėjų sprendimu V. Medineckas-Ironvytas paskelbtas nugalėtoju.

Tomas Pakutinskas (Lietuva) – Ionas Grigore'as (Rumunija) / +95 kg, „MMA Bushido“ taisyklės 3x3 min.

Lietuvis su oponentu susitvarkė jau baigiantis pirmajam raundui. T. Pakutinskas iš pradžių išmėgino kaklo laužimą, tačiau rumunas sugebėjo atsilaikyti. Vis dėlto viskas baigėsi gana greitai – trikampiu smaugimo veiksmu varžovą sukaustęs Tomas šventė užtikrintą pergalę.

II turnyro dalis:

Mindaugas Narauskas (Lietuva) – Teo Mikeličius (Kroatija) / -73 kg, „Grand Prix“ pusfinalis, KOK taisyklės 3x3 min.

M. Narauskas pademonstravo įspūdingą techniką ir sportinę formą – jau pradžioje pasiuntė varžovą iš Kroatijos į du nokdaunus, o baigiantis pirmajam raundui nokautavo T. Mikeličių. Lietuvis užtikrintai žengė į „Grand Prix“ finalą.

Benas Sabri (Belgija) – Hubertas Dylewskis (Lenkija) / -73 kg, „Grand Prix“ pusfinalis, KOK taisyklės 3x3 min.

Po trijų raundų kovos teisėjų sprendimu laimėjo ir M. Narausko varžovu finale tapo lenkas Hubertas Dylewskis.

Ignas Barysas (Lietuva) – Filipas Rzadekas (Lenkija) / -71 kg, „MMA Bushido“ taisyklės 3x3 min.

I. Barysas uraganu sukosi pirmajame raunde, techniškai atakuodamas varžovą smūgių serijomis. Pusiausvyrą po galingų Igno smūgių dažnai prarasdavęs lenkas buvo priverstas dažnai stotis ant kojų. Tysono pravardę turintis lietuvis visiškai dominavo ringe ir net pademonstravo vaidybos elementų. Vieningu teisėjų sprendimu I. Barysas buvo pripažintas nugalėtoju.

Matas Pultaražinskas (Lietuva) – Alehas Mošninas (Lenkija) / -65 kg, KOK taisyklės 5x3 min.

Matas Pultaražanskas kategorijoje iki 65 kilogramų į kovą dėl čempiono diržo stojo su lenku Alehu Mošninu. Lietuvis pirmajame raunde sugebėjo pasiųsti priešininką į nokdauną, tačiau vėliau po truputį atidavė iniciatyvą A. Mošninui. Nugalėtojas po trijų raundų kovos nepaaiškėjo, o po papildomo raundo triumfavo M. Pultaražinskas.

„Grand Prix“ lengvo svorio kategorijos finalas. Mindaugas Narauskas (Lietuva) – Hubertas Dylewskis (Lenkija) / -73 kgm KOK taisyklės 3x3 min.

Po trijų raundų kovos teisėjai pergalę ir titulą atidavė daugiau jėgų pabaigoje išsaugojusiam lenkui H. Dylewskiui.

Sergejus Maslobojevas (Lietuva) – Nika Kulumbegashvili (Sakartvelas) / -95 kg, KOK taisyklės 3x3 min.

Po mandagių apsikeitimų smūgių serijomis S. Maslobojevas ėmė aštrinti savo puolimą ir pramušęs varžovo gynybą paleido jam iš nosies kraują. Antrajame raunde aukštesnę pavarą įjungęs ėmė dominuoti ringe, tačiau vis gruzinas demonstravo įspūdingą ištvermę ir net mėgino kontratakuoti. Vis dėlto trečiame raunde gruzinas jau buvo tapęs „bokso kriauše“. Kuvalda triumfavo vieningu teisėjų sprendimu.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (5)