Galiūnų sportas Lietuvoje šiais metais švenčią jubiliejų 30 metų. Dar 1989-ųjų vasarą įvyko pirmosios stipruolių varžybos Vilniaus sporto rūmuose. Jų nugalėtoju tapo klaipėdietis Raimundas Zenkevičius.

1992 metų stipriausio Lietuvos žmogaus titulą iškovojo marijampolietis Alvydas Kirkliauskas. Po metų jis kartus su Audriumi Vosyliumi pirmąsias galiūnų varžybas suorganizavo Sūduvos sostinėje.

Rugpjūčio 24-ąją A. Kirkliauskas vėl visus sukvies į stadioną „Sūduva“. Čia jau 27-ąjį kartą žiūrovai išvys jėgos, ištvermės ir muzikos šventę.

10 stipruolių iš 8 Europos valstybių stos į kovą dėl nugalėtojo vardo. Žiūrovai tikrai nenuobodžiaus, nes net 7 galiūnams iš Prancūzijos, Airijos, Švedijos, Bosnijos ir Hercegovinos, Lenkijos ir Ukrainos tai bus debiutas Marijampolėje.

Prie pirmąjį kartą dalyvausiančiųjų prisidės ir vienas Lietuvos galiūnas, mažeikiškis Mantas Lalas, puikiai pažįstamų Vytauto ir Mariaus brolis.

Neabejotinai daugiausiai dėmesio sulauks Sūduvos krašto galiūnas Martynas Brusokas, neseniai tapęs Baltijos galiūnų čempionu. Paskutinius dvejus metus Martynui vis pritrūkdavo vieno laiptelio iki nugalėtojų pakylos. Tad dabar jis dar labiau motyvuotas ir pasiryžęs nudžiuginti savus žiūrovus.

Konkurencija bus išties stipri, nes be jau minėtų sportininkų turnyre dalyvaus ir praėjusių metų prizininkas lenkas Rafalis Kobylarszas.

Taip būna nedažnai, bet šį kartą varžybose nėra aiškaus lyderio. Visi galiūnai panašaus pajėgumo. Tai labai džiugina ir intriguoja, nes nugalėtojas gali paaiškėti tik po paskutinės rungties, o jų tradiciškai bus šešios.

Kaskart norintys pateikti kažką naujo organizatoriai ir šiais metais laikosi tradicijos, todėl žada žiūrovams keletą Marijampolėje dar nematytų rungčių – dviejų automobilių traukimą, grandinių nešimą, 160 kg akmens perkėlimą.

Stipruoliai tai pat kels rąstą, bandys sukelti 6 sunkias statines ant pakylos, bei dalyvaus estafetės rungtyje.

Žiūrovams gerą nuotaiką tarp rungčių palaikys grupė „Patruliai“. Tęsdami gražią tradiciją, renginį nemokamai kviečiami žiūrėti žmonės su negalia bei senjorai, pateikę pažymėjimus, ir vaikai iki 7 metų.

Turnyro dalyviai:

  • 1. Martynas Brusokas (Lietuva)
  • 2. Mantas Lalas (Lietuva)
  • 3. Janis Šleckus (Latvija)
  • 4. Pavlo Kordyaka (Ukraina)
  • 5. Rafal Kobylarz (Lenkija)
  • 6. Aurelien Le Jeune (Prancūzija)
  • 7. Nedzmin Ambeskovic (Bosnija)
  • 8. Michael Downey (Airija)
  • 9. Robert Cyrwus (Lenkija)
  • 10. Marcus Yngvesson (Švedija)
Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (2)