Iš viso renginio metu buvo suregistruota daugiau nei 600 suaugusiųjų ir vaikų pažadų.

Nori mesti svorį ir anksčiau keltis

Paaiškėjo, kad labiausiai lietuvius maratonas įkvėpė ne tik dažniau lankytis sporto salėse. Vyrai, skirtingai nei moterys, ypatingai aktyviai žadėjo mesti svorį. Vienas iš dažniausių moterų pažadų – anksčiau keltis rytais arba anksčiau eiti miegoti.

„Dar vakar pagalvojau, kad būtų gerai užsiimti ir kitokia veikla. Manau, kad visai rimtai norėčiau pradėti mokytis dainuoti“, – šypsojosi maratono bėgimo rekordo savininkė Diana Lobačevskė, paklausta apie pokyčius, kuriuos norėtų įgyvendinti.

Kiti taip pat žadėjo daugiau bendrauti su giminėmis, susirasti geresnį darbą, pradėti savanoriauti, praleisti mažiau laiko socialiniame tinkle Facebook, nebevalgyti greito maisto, pasipiršti ar net susilaukti daugiau atžalų.

Sveikas gyvenimo būdas tampa madingas

„Maratono sėkmė simbolizuoja gražų pokytį Lietuvos visuomenėje. Noras džiaugtis visaverčiu ir sveiku gyvenimo būdu tampa masine, įtraukiančia banga. Siekiame skatinti ir palaikyti iniciatyvas sveikesnio ir visavertiškesnio gyvenimo link ir čia, Lietuvoje“, – sakė viena maratono rėmėjų Ariana Rastauskaitė.

Kaip teigia A. Rastauskaitė, dėl šių priežasčių jau antrus metus iš eilės vyksta  „Skanauk gyvenimą“ programa, susilaukianti vis daugiau dėmesio.

Šią vasarą surengti šeši „Skanauk gyvenimą”pasirengimo bėgti seminarai, kuriuose apsilankė beveik 600 žmonių – kelis kartus daugiau, nei buvo tikėtąsi. Jų metu žinomi Lietuvos sportininkai – šių metų maratono nugalėtojas Tomas Venckūnas, rekordo savininkė D. Lobačevskė,olimpietė Inga Juodeškienė, treneriai, sporto medicinos gydytojai su visais norinčiais dalinosi savo žiniomis. Mokė, kaip fiziškai ir psichologiškai pasiruošti bėgimui, skatino domėtis visaverčiu, sveikesniu gyvenimo būdu.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (8)