Per trejas rungtynes lapkritį A. Malašinskas pelnė 23 įvarčius ir atliko 13 rezultatyvių perdavimų. Įspūdingą pasirodymą A. Malašinskas surengė susitikime su „Vaslui“, kai prie pergalės pridėjo 10 įvarčių ir 6 rezultatyvius perdavimus.

„Lietuvis yra tiesiog sutvertas žaisti rankinį, nepaisant to, kad 37-erių rankininko karjeroje jau artėja saulėlydis. Jis sugrąžino savo šalies rinktinę į Europos čempionatą, turi sukaupęs didžiulę patirtį Čempionų lygoje, o į „Buzau“ komandą atvyko tiesiai iš Vokietijos „Bundesliga“ klubo „Melsungen“. Malašinskas „Buzau“ komandai padėjo pakilti į tokias aukštumas, kokiose ši komanda nėra buvusi nuo klubo susikūrimo“, – apie lietuvio pripažinimą rašo Rumunijos portalas welovesport.ro.

Šį sezoną Rumunijos čempionate A. Malašinskas per 14 rungtynių pelnė 76 įvarčius ir rezultatyviausių Rumunijos lygos žaidėjų sąraše užima 8-ą vietą. 39 rezultatyvius perdavimus atlikęs lietuvis pagal šį rodiklį lygoje yra antras.

„Buzau“ komanda po lapkritį laimėtų visų trejų rungtynių buvo pakilusi į 5-ą vietą, tačiau gruodžio pradžioje jai teko susidurti su turnyro lentelės viršuje esančiais varžovais ir „Buzau“ prarado vieną poziciją.

Praėjusiame čempionato ture „Buzau“ rankininkai išvykoje sugebėjo pasiekti lygiąsias 34:34 su dviem pozicijomis aukščiau esančiu Bukarešto CSM klubu. A. Malašinskas pelnė 3 įvarčius ir atliko 2 rezultatyvius perdavimus.

Kitose Rumunijos čempionato rungtynėse „CSM Bacau“ komanda su Gabrieliumi Virbausku namuose 27:29 pralaimėjo „Suceava“ ekipai. G. Virbauskas nepasižymėjo. Pirmą nesėkmę po ketverių iš eilės nepralaimėtų rungtynių patyrę „CSM Bacau“ rankininkai nukrito į 8-ą vietą.

Austrijos rankinio čempionate antrą triuškinančią pergalę iš eilės iškovojo Hardo „Alpla“ komanda su Karoliu Antanavičiumi. „Alpla“ namuose net 40:28 sutrypė „HSG Graz“ ekipą. K. Antanavičius pelnė 5 įvarčius ir nugalėtojų gretose buvo antras pagal rezultatyvumą. Po šios pergalės „Alpla“ pakilo į 2-ą vietą.

Lenkijos čempionate ketvirtą pergalę per paskutinius penkis turus iškovojo „Azoty Pulawy“ klubas su Deividu Virbausku. „Azoty Pulawy“ rankininkai namuose 35:30 nugalėjo „Piotrkowianin“ septynetą. D. Virbauskas prie pergalės pridėjo 4 įvarčius. „Azoty Pulawy“ dalijasi 3-4-ą vietas su Zabžės „Gornik“.

Islandijos čempionate svarbią pergalę iškovojo „Selfoss“ komanda, kurios vartus gina Vilius Rašimas. Iš paskutinės 12-os vietos siekianti pakilti „Selfoss“ komanda išvykoje 30:28 įveikė penkiais laipteliais aukščiau esantį Akureirio KA klubą. Be keitimų žaidęs V. Rašimas atrėmė 15 metimų iš 43. Per paskutines trejas rungtynes dvi pergales iškovoję „Selfoss“ rankininkai pasivijo priešpaskutinėje vietoje esančią „Vikingur“ ekipą.

Prancūzijos lygoje prieš vieną lyderių neatsilaikė „Aix“ komanda su Lietuvos rinktinės kapitonu Gerdu Babarsku. „Aix“ išvykoje 31:36 turėjo pripažinti „Montpellier“ ekipos pranašumą. Daugiausia gynyboje rungtyniaujantis G. Babarskas kartą perėmė kamuolį iš varžovų, o puolime nepasižymėjo. „Aix“ nukrito į 8-ą vietą. „Montpellier“ kartu su „Nantes“ dalijasi 2-3-ią vietas ir nusileidžia tik vienvaldžiam Prancūzijos čempionato lyderiui „Paris Saint-Germain“.

Šveicarijos čempionate į dugną vis labiau grimzta aukščiausios lygos debiutantas Ženevos „Chenois“ klubas su Luku Simėnu. Autsaideriai svečiuose 28:33 pralaimėjo „St.Gallen“ komandai ir patyrė jau dešimtą pralaimėjimą iš eilės. L. Simėnas pelnė 2 įvarčius. Per 16 rungtynių vos 5 taškus iškovoję „Chenois“ rankininkai nuo priešpaskutinėje 9-oje vietoje esančios „Kreuzlingen“ komandos atsilieka 5 taškais.

Vokietijos antrojoje lygoje rezultatyviausias rungtynes šį sezoną sužaidė Mindaugas Dumčius. Dresdeno „Elbflorenz“ komandai atstovaujantis M. Dumčius susitikime su „Lubeck“ pelnė 7 įvarčius, bet jie neišgelbėjo „Elbflorenz“ ekipos nuo pralaimėjimo svečiuose 29:31. „Elbflorenz“ nukrito į 6-ą vietą.

Į 5-ą poziciją pakilo „N-Lubbecke“ komanda su Benu Petreikiu. „N-Lubbecke“ išvykoje 30:24 nugalėjo „Grosswallstadt“ klubą. B. Petreikis prie pergalės pridėjo 3 įvarčius.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją