Baltarusiai gyvena kiek kitokiu ritmu nei didžioji Europos dalis, kur dėl koronaviruso pandemijos pramoginiai ir sporto renginiai sustojo, buvo uždrausti.

Baltarusijoje vykstančiu futbolo čempionatu stebisi pasaulio žiniasklaida, apie jį publikacijas rašo BBC, o pats A. Lukašenka, bent jau iš pirmo žvilgsnio, trina rankomis dėl padidėjusio dėmesio.

„Dėmesys išaugo, bent kažką pasiekėme. Aš stebiu veiksmus iš Rusijos. Kai kurie iš jų pradėjo daug laimėti lažybose. Anksčiau mūsų komandų gerai nežinojo, dabar turi progą susipažinti. Kažkas pralaimi, kažkas laimi – vien tik nauda“, – ONT kanalo eteryje kalbėjo A. Lukašenka, prieš keletą dienų vardijęs kad kovoti su virusais gali padėti „sunkus darbas, traktorius ir degtinė“.

Per savo mėgstamo ledo ritulio rungtynių pertraukėlę žurnalistės kalbintas 65-erių šalies vadovas pažėrė naujų rusakalbėje žiniasklaidoje greitai sparnuotomis tapusių frazių.

„Su ledo ritulininkais rankas spaudžiame, apsikabiname vieni kitus ir taip toliau. Gyvenu tą patį gyvenimą. Geriau mirti stovint, nei gyventi ant kelių“, – aiškino jis.

Paklaustas, kas turėtų nutikti, kad jis atsisakytų iščiuožti ant ledo, A. Lukašenka ėmė ironizuoti.

„Mane? Kodėl to reikėtų? Kam? Čia nėra jokių virusų, tu gi pati nematei, kad jie skraidytų. Čia šaldytuvas, čia pati geriausia sveikata. Ledas, šaldytuvas – patys geriausi antivirusiniai vaistai“, – porino jis, paneigdamas visus mokslininkų teiginius, jog koronavirusas yra atsparus šalčiui.

Panašias mintis dėstė ir vienas tituluočiausių baltarusių sportininkų, keturiskart olimpinis čempionas Aleksandras Tichonovas. Anot 73-ejų buvusio biatlonininko, jaudintis dėl koronaviruso visiškai nėra prasmės.

„Čia yra prezidentas, yra įstatymai. Jokios panikos. Ką tik grįžau iš kaimo, vakar pasėdėjom su draugu. Jokių draudimų, žmonės po gatves vaikšto. Turime mėgstamą kavinę, ten visda yra žmonių. Keletą mačiau su kaukėmis. Man kaukės nereikia, manau kad tai bakterijų kaupykla, daugiau nieko", – savo mintimis dalijosi baltarusis.


Paklaustas, ar negali būti taip, jog Baltarusijoje nutylimas tikrasis koronavirusu užsikrėtusių asmenų skaičius, 73 vyras atsigręžė į savo kaimynų šalį. „Baltarusijoje nemeluoja. Skirtingai nei Rusijoje. Tik ten ir gali būti didžiausios problemos“, – nukirto jis.

Paskutiniais oficialiais duomenimis, užsikrėtusiųjų koronavirusu skaičius Baltarusijoje nesiekia 100, mirusiųjų nėra. Tuo metu gyventojų daugiau nei tris kartus mažiau turinčioje Lietuvoje užisikrėtusiųjų skaičius artėja prie 500. 7 žmonės nuo šios ligos mirė.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (119)