LTOK olimpinio sporto direkcijos nariai Einius Petkus ir Agnė Vanagienė bei Lietuvos olimpinio fondo (LOF) direktorė Lina Minderienė ir rinkodaros projektų vadovė Miglė Šamšonaitė viešnagės Prancūzijos sostinėje metu apsilankė būsimame olimpiniame kaimelyje.

„Pirmą kartą pamatėme Lietuvos namą, delegacijos kambarius, medikų zoną ir biurą. Taip pat keliavome į valanda nuo kaimelio nutolusią irklavimo bazę, kurioje startuos mūsų irkluotojai ir baidarininkai. Mums tai buvo ypač svarbu planuojant logistiką – dabar geriau suprantame atstumus ir galėsime geriau pasiruošti įvairiems scenarijams“, – pasakojo LTOK olimpinio sporto direktorius ir būsimos misijos vadovas E. Petkus.

Lietuvos atstovai turėjo galimybę „Paris 2024“ būstinėje susitikti su funkcinių zonų vadybininkais ir pabendrauti žiniasklaidos, akreditacijų, apdyvendinimo, satelitinių kaimelių ir kitais svarbiais klausimais.

„Taip pat apžiūrėjome olimpinio plaukimo baseino bazę ir susitikome su plaukimo vadybininke, kuri atsakė į federacijai iškilusius klausimus, – pridūrė E. Petkaus pavaduotoja A. Vanagienė. – Iš Paryžiaus parsivežame nemažai atsakymų į savo ir federacijų mums iškeltus klausimus, tačiau kartu – ir naujų galvosūkių dėl organizacinių iššūkių, kilsiančių olimpinių žaidynių metu.“

Viešėdami Paryžiuje LTOK atstovai taip pat pasinaudojo proga ir apsilankė Lietuvos ambasadoje bei susitiko su ambasadoriumi Nerijumi Aleksiejūnu ir pirmąja sekretore Laura Čeponyte.

„Aptarėme lietuvių bendruomenės įsitraukimą į veiklas Paryžiaus olimpinių žaidynių metu, galimus bendrus renginius sirgaliams, sportininkams ir garbingiems svečiams, taip pat sutarėme dėl organizacinės pagalbos tiek pačių žaidynių metu, tiek ir joms ruošiantis“, – susitikimo detalėmis dalijosi L. Minderienė.

Paryžiaus vasaros olimpinės žaidynės vyks 2024 m. liepos 26 – rugpjūčio 11 dienomis. Vietas jose jau yra užsitikrinę 20 LTeam sportininkų.