„Tarptautiškumo skatinimas — vienas iš LSU strateginių tikslų ir studijų kokybės rodiklių, todėl jo plėtrai skiriame daug dėmesio. Universitetas priklauso reikšmingiems Europos sporto ir sveikatinimo tinklams, esame jų dalis, nuolat sekame naujausias šios srities tendencijas“,- sakė prof. dr. R. Jankauskienė.

Šiemet startuos nauja Erasmus+ programos tarptautinio mobilumo veikla, suteikianti galimybes studentų ir personalo mainams už Europos Sąjungos ribų. LSU paraiška dėl studentų ir personalo mobilumo pagal Erasmus+ programą su Bosnija ir Hercegovina, Izraeliu ir Kinija buvo sėkmingai patvirtinta ir bus pradėta įgyvendinti 2015–2016 mokslo metais.

Naujas LSU partneris – Pekino sporto universitetas (PSU) įkurtas 1952 metais. Per daugiau nei 60 metų šis universitetas tapo sporto srities lyderiu Kinijos aukštajame moksle. PSU siekia aktyvaus tarptautinio bendradarbiavimo su Europos ir pasaulio aukštosiomis mokyklomis. Universitetas pasirašęs bendradarbiavimo sutartis su 76 universitetais ir sporto organizacijomis iš 34 šalių.

Primename, kad šiems mokslo metams į LSU yra atvykusi savanorė iš Pekino sporto universiteto, kovos menų meistrė Junli Wang. Ji atvyko dėstyti LSU studentams ušu kovos meną Vilniaus universiteto Konfucijaus instituto kvietimu, su kuriuo LSU yra pasirašęs bendradarbiavimo sutartį.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją