36-erių metų tolimų distancijų bėgikė 42,195 km atstumą įveikė per 2 valandas 28 minutes ir 48 sekundes, taip pagerindama savo oficialų asmeninį rekordą.

Tiesa, prieš bėgimą Londone D. Lobačevskė taikėsi į savo neoficialų asmeninį rekordą, kurį užfiksavo dar 2010-ųjų spalį (2 val. 28 min. 3 sek.).

„Gal pernelyg save spaudžiu, – prieš mėnesį, kalbėdama su DELFI, svarstė D. Lobačevskė. – Stipriai ruošiuosi, bet galvoju, kad reikia atsipalaiduoti, ramiau į viską žiūrėti. Juk poolimpiniai metai! Aišku, daug duoda tas Rio rezultatas – esu užsidegusi, norisi visko daugiau ir geriau.“

Visgi nepanašu, kad dėl savo pasirodymo ji labai liūdėjo. Be to, lietuvė buvo greičiausia tarp visų maratone dalyvavusių europiečių. Arčiausiai mūsiškės buvo 14-a finišavusi britė Alyson Dixon (2 val. 29 min. ir 6 sek.).

Aukštą 17-ą vietą Rio de Žaneiro olimpinėse žaidynėse užėmusi D. Lobačevskė Londone nuo nugalėtoja tapusios Mary Keitany atsiliko šiek tiek daugiau nei 11 minučių.

Verta pažymėti, kad distanciją per 2 val. 17 min. ir 1 sek. įveikusi 35-erių metų Kenijos bėgikė sugebėjo užfiksuoti antrą geriausią moterų rezultatą istorijoje.

Antra vieta Londono maratone tenkinosi Tirunesh Dibaba iš Etiopijos, trečia finišavo kita etiopė Aselefech Mergia (2 val. 23 min. ir 8 sek.).

A history-maker at the age of 35!

Mary Keitany with a Women-Only world record! 🔥🔥🔥 #LondonMarathon pic.twitter.com/mzbGVx1ogn
— BBC Sport (@BBCSport) April 23, 2017

Vyrų bėgime kova dėl pirmosios vietos vyko iki pat paskutinių metrų – greičiausiai finišą pasiekė ir nugalėtoju tapo Danielis Wanjiru iš Kenijos (2 val. 5 min. ir 48 sek.), vos 9 sekundėmis aplenkęs etiopą Kenenisą Bekele (2 val. 5 min. ir 57 sek.).

Trečią ir ketvirtą vietas pasidalijo dar du Kenijos atstovai, finišavę vienas šalia kito: Bedanas Karoki (2 val. 7 min. ir 41 sek.) ir Abelas Kirui (2 val. 7 min. ir 45 sek.).

Daniel Wanjiru 👊

The #LondonMarathon men's elite race title is his for the first time@BBCOne
💻📱https://t.co/vjOWQZBdT0 #GetInspired pic.twitter.com/FLpY5w9Egy
— BBC Sport (@BBCSport) April 23, 2017

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (71)