LIETUVOS LEDO RITULIO FEDERACIJOS TARYBOS IŠVADA

Dėl konflikto, kilusio po Lietuvos ledo ritulio vyrų rinktinės grįžimo iš turnyro, vykusio Lenkijoje, ir Tarybos narių atsistatydinimo priežasčių

Kolegialaus Lietuvos ledo ritulio federacijos, kodas 191367092, buveinės adresas Žemaitės g. 6, Vilnius, Lietuvos Respublika (toliau – LLRF) valdymo organas Taryba (toliau – Taryba) 2012-04-27 neeiliniame posėdyje išklausė konflikto, kilusio po Lietuvos ledo ritulio vyrų rinktinės grįžimo iš pasaulio čempionato I diviziono B grupės turnyro (toliau – Turnyras), vykusio Lenkijos mieste Krynica, šalis ir pateikia savo išvadą.

Buvo išklausytos šalys, kurios tiesiogiai dalyvavo rinktinės pasiruošime Turnyrui ir buvo Lietuvos ledo ritulio vyrų rinktinės (toliau – Rinktinės) ar jos delegacijos sudėtyje viso Turnyro metu: rinktinės vadovas Sigitas Kazlauskas, generalinis LLRF sekretorius Valdas Škadauskas, LLRF prezidentas ir Rinktinės narys Petras Nausėda, Rinktinės narys Šarūnas Kuliešius, Rinktinės gydytojas Pavelas Zachovajevas. Rinktinės treneris Sergejus Borisovas į posėdį neatvyko.

Tarybos išvada

Rinktinės pasiruošimas Turnyrui prasidėjo Vilniuje 2012 m. balandžio mėn. 2 d. Pasiruošimo metu tarp rinktinės žaidėjų ir trenerio atsirado nesutarimų dėl pasirinktos pasirengimo metodikos, o būtent dėl per didelio krūvio, esant per trumpam laiko tarpui iki turnyro, nustatymo, neįvertinant žaidėjų skaičiaus. Turnyro metu nesutarimai peraugo į konfliktą, kai išsiskyrė žaidėjų ir trenerio nuomonės dėl penketų sudėčių bei atskirų žaidėjų neįtraukimo į komandos sudėtį. Susidariusį konfliktą bandė spręsti vyresnieji komandos nariai, rinktinės delegacijos vadovai, komandos gydytojas, tačiau kompromiso su treneriu komandai nepavyko rasti.

Pasireiškė konfliktuojančių šalių, t. y. visos komandos ir trenerio, neadekvati reakcija į susiklosčiusią padėtį. Po antrų rungtynių su Pietų Korėjos komanda buvo pavieniai rinktinės narių drausmės pažeidimai. Atkeiptinas dėmesys, kad pažeidimai nebuvo tokie masiniai ir tokie grubūs – atskirų žaidėjų drausmės pažeidimų buvo, tačiau jie nebuvo tokie grubūs, kaip spaudai buvo nurodęs rinktinės treneris Sergejus Borisovas. Trenerio reakcija į konfliktą pasireiškė nenoru atsisakyti savo principų ir sudaryti komandos sudėtį iš, objektyviai vertinant, geriausiai pasiruošusių žaidėjų.

Turnyro metu rinktinės narys ir LLRF Prezidentas Petras Nausėda, neatribojo savęs nuo komandos konflikto atžvilgiu ir laikėsi žaidėjų pozicijos. Tačiau nėra nustatyta, kad būtų buvę Petro Nausėdos daromi ar tuo labiau organizuoti drausmės pažeidimai, kokius spaudai nurodė rinktinės treneris.

Sportinės veiklos sutartyje pasirašytoje tarp LLRF ir Rinktinės trenerio Sergejaus Borisovo nurodyta, kad treneris neturi teisės duoti interviu žiniasklaidai be LLRF administracijos sutikimo. Atsižvelgiant į tai, kad toks sutikimas nebuvo duotas, treneris grubiai pažeidė minėtą sutartį.

Taryba, išklausiusi visus pasisakymus, daro išvadą, kad dėl kilusio konflikto kaltos abi šalys - tiek komanda, tiek treneris, tačiau rinktinės rezultatams turėjo įtakos tik paties konflikto buvimas, t. y. atsiradusi psichologinė įtampa viso turnyro metu. Pavieniai drausmės pažeidimai ar trenerio reakcija į konfliktą įtakos rezultatams neturėjo. Taryba pripažįsta, kad rinktinės pasiruošimas šiame Turnyre buvo vertas tik 4 ar 5 vietos.

Dėl Tarybos narių atsistatydinimo priežasčių

Remigijus Valickas nurodė, kad jo kaip Tarybos nario atsistatydimo priežastis yra nenoras būti LLRF Tarybos opozicijoje ir permainų LLRF veikloje siekis

LLRF Tarybos vardu

Tarybos pirmininkas Martynas Šlikas

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (36)