2000-2001 metų "Oro karaliui" Robertui Javtokui šį sezoną bus sunkiau apginti titulą. Lietuvos krepšinio lygos (LKL) vadovų mintyse bręsta naujos idėjos organizuojant renginį "ėvaigždžių diena 2002".

Dėjimai

Praeitą sezoną į 365 centimetrų aukštį pakeltą krepšį įdėjęs ir pasaulio rekordą pakartojęs "Lietuvos ryto" vidurio puolėjas Robertas Javtokas negalės pagerinti savo rezultato.

Šį kartą "Oro karaliaus" titulą iškovos krepšininkas, įdėjęs į krepšį iš tolimiausio atstumo.

Prieš kelerius metus NBA vykusioje "Visų žvaigždžių" šventėje lietuvių kilmės puolėjas Brentas Barry nušluostė visiems dėjimo konkurso varžovams nosį "įkalęs" kamuolį į krepšį skriedamas nuo baudos aikštelės linijos.

Ar pavyks kuriam nors LKL krepšininkui pakartoti B.Barry triuką, paaiškės kovo 2 dieną Kauno sporto halėje vyksiančiame LKL šou renginyje. Anot LKL generalinio vadybininko Lino Gylio, skraidymo dedant į krepšį varžybose favoritais turėtų būti "Žalgirio" puolėjas Dainius Šalenga ir "Lietuvos ryto" ekipos atstovai Ramūnas Šiškauskas bei Robertas Javtokas. Visi jie garsėja kaip žaidėjai, sugebantys atakas baigti triuškinamais dėjimais.

Dėjimų į krepšį konkurse greičiausiai dalyvaus 6 žaidėjai. Jie bus atrinkti pasitarus su LKL komandų fizinio parengimo treneriais. Gali būti, kad konkurse dalyvaus žalgirietis Grigorijus Chižniakas ir "Sakalų" gynėjas Vaidas Andriūnas. Buvusio Vilniaus "Statybos" žaidėjo Vytenio Andriūno sūnus pernai laimėjo šį LKAL konkursą įspūdingai įdėjęs į krepšį prieš tai ore prakišęs kamuolį tarp kojų.

Amžius

Kaip ir pernai, pagrindiniu "ėvaigždžių dienos" akcentu taps mačas tarp LKL "Erelių" ir "Vilkų". Praeito sezono rungtynėse patyrę pralaimėjimą "Ereliai" (1976 metais ir vėliau gimę LKL žaidėjai) sieks revanšo prieš labiau patyrusius "Vilkus". Kaip ir pernai startinius rinktinių krepšininkų penketukus balsuodami rinks LKL sirgaliai.

Prabėgus metams ir pamažėjus lygos žaidėjų amžiaus vidurkiui, "Erelių" komandą ketinama pajauninti. Svarstoma, kad "ėvaigždžių dienos 2002" rungtynėse "Erelių" ekipai atstovaus 1978 metų gimimo ir jaunesni žaidėjai. Neatmetamas ir dar "jaunesnis" variantas - jaunųjų LKL žvaigždžių amžiaus cenzas turėtų būti 1979 ir vėlesnių metų.

Tradiciškai numatoma rengti snaiperių konkursą.