Finalo dieną K. Teterevkovos temperatūra pasiekė 38 laipsnius.

Penktadienį vakare ji turėjo varžytis 200 m krūtine rungties finale, bet tam sutrukdė pakilusi temperatūra. Prasta savijauta sportininkė skundėsi jau po pusfinalio plaukimo.

Tada ji distanciją įveikė per 2 min. 24,69 sek. ir bendroje 16 konkurenčių rikiuotėje užėmė šeštą vietą.

„Po tiek startų jau sunku gyventi. Gal šiek tiek pakenkė ir pakilusi temperatūra, bet tikėkimės, kad rytoj viskas bus gerai. Ir šiaip varžybų nuovargis kaupiasi, turi įtakos ir tai, kad dabar – dar tik vasaris“, – išlipusi iš baseino kalbėjo ji.

Karščiavimo simptomus plaukikė pajuto išvakarėse. Nepaisant to, pusfinalyje lietuvė su savo užduotimis susitvarkė gana ramiai.

200 m krūtine rungties čempione tapo olandė Tes Schouten, distanciją nuplaukusi per 2 min. 19,81 sek. Sidabrą iškovojo amerikietė Kate Douglass (2 min. 20,91 sek.), bronzą – kanadietė Sydney Pickrem (2 min. 22,94 sek.).

Priminsime, kad Kotrynai priklauso šios rungties Lietuvos rekordas (2 min. 22,86 sek.). Lietuvė jau yra įvykdžiusi tiek 100 m, tiek 200 m plaukimo krūtine olimpinius normatyvus.

Kiek anksčiau 100 m plaukimo krūtine rungties finale 22-ejų lietuvė finišavo ketvirta ir vos viena dešimtąja sekundės dalimi atsiliko nuo trečiosios vietos.