Jei Allison Reed ir Saulius Ambrulevičius bei Paulina Ramanauskaitė ir Deividas Kizala iš esmės viso sezono metu be didesnės įtampos galėjo ruoštis Senojo žemyno pirmenybėms, tai pavienio čiuožimo atstovės turėjo pakovoti dėl reitingo balų ir normatyvo į Kaune vyksiantį čempionatą.

Ir ta normatyvo kartelė kol kas per aukšta solistui Danieliui Korabelnik. 16-metis čiuožėjas liko per plauką nuo debiuto namuose vyksiančiame Europos čempionate.

Merginų gretose – Aleksandra Golovkina, Jogailė Aglinskytė ir Meda Variakojytė – įvykdė Europos čempionato kvalifikaciją sezono metu rinkdamos reitingo balus. Šis trio pretendavo į vienintelę Lietuvai skirtą pavienio čiuožimo rungties vietą Europos čempionate.

Galutinė rinktinės sudėtis paaiškėjo gruodžio antroje pusėje po Lietuvos dailiojo čiuožimo čempionato Kaune.

Nors jame iš išvardinto merginų trejeto geriausiai pasirodė M. Variakojytė, Europos čempionate varžysis daugiau patirties turinti A. Golovkina.

Kodėl Kaune varžysis ji ir kodėl M. Variakojytė neturėtų pernelyg nuliūsti paaiškino Lietuvos čiuožimo federacijos generalinė direktorė Lilija Vanagienė, kuri taip pat pasidalino mintimis apie rinktinei keliamus tikslus, pasirengimą bei A. Reed ir S. Ambrulevičiaus šansus pakovoti dėl apdovanojimų.

– Po Lietuvos čempionato paaiškėjo galutinė mūsų šalies čiuožimo rinktinės sudėtis Europos čempionate. Kodėl jame varžysis A. Golovkina, o ne šalies pirmenybėse laimėjusi M. Variakojytė?, – Delfi.lt paklausė L. Vanagienės.

– Taip, Lietuvos čempionate varžėsi ne tik A. Golovkina, M. Variakojytė, bet ir J. Aglinskytė bei Selina Kaneda.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (6)