Slalomo trasoje E. Augustaitytė pirmajame nusileidime padarė klaidą įveikdama vartus ir nefinišavo. Sportininkė krimtosi dėl apmaudžios klaidos trasos pradžioje. Tai buvo paskutinis E. Augustaitytės startas žaidynėse. Šioje rungtyje auksą iškovojo šveicarė Aline Danioth (dviejų nusileidimų laikas – 1 min. 43,21 sek.), sidabras atiteko kanadietei Ali Nullmeyer (1 min. 44,80 sek.), o bronza – slovėnei Metai Hrovat (1 min. 45,86 sek.).

10 km distancijoje laisvuoju stiliumi varžėsi 49 slidininkai. R.Vaitkus trasą įveikė per 26 min. 37,4 sek., nuo lyderio atsiliko 3 min. 32,6 sek. ir užėmė 32-ąją vietą.

„Nuo pat distancijos pradžios reikėjo kilti į kalną, trasa tikrai ne iš lengvųjų. Nuo kitų varžovų ankščiau atsilikdavau daugiau, nei dabar. Kartu startavo tikrai stiprus kazachas. Antrame rate važiavau paskui jį, pats nustebau, kad galiu palaikyti tokį tempą. Nuo latvio, kuris už mane visą laiką buvo stipresnis, atsilikau tik porą sekundžių“, – savo progresą vertino jaunasis olimpietis.

R. Vaitkaus startu patenkinta ir trenerė Kazimiera Strolienė.

„Rokas pradėjo gal kiek lėtokai, bet kai jį aplenkė vokietis, atsigavo ir laikėsi. Šaunuolis, kad atsilaikė, nepasidavė ir palaikė tokį tempą, kaip pirmame rate. Kol kas jis dar turi mažai patirties, prieš žaidynės sirguliavo, manau liga atsiliepia, jos pasekmės ypač jaučiasi ilgoje distancijoje. Norėjosi, kad Rokas patektų į trisdešimtuką, tačiau jo pasirodymą vertinu realistiškai ir manau, kad viskas yra gerai,“ – komentavo trenerė.

Auksas atiteko Korėjos slidininkui Kimui Magnusui. Čempionas trasą įveikė per 23 min. 4,8 sek., tai jau trečias medalis jo kolekcijoje. K. Magnusas iškovojo auksą „Cross Free“ rungtyje ir sidabrą klasikiniame sprinte. Sidabrą iškovojo norvegas Vebjoernas Hegdalas (23 min. 20,8 sek.), bronzą – rusas Igoris Fedotovas (23 min. 59,2 sek.).

Ketvirtadienį 20 val. Norvegijos laiku (21 val. Lietuvos laiku) Iššūkių turnyro finale kovos ledo ritulininkas Dinas Mukovozas. Varžybas transliuos Norvegijos televizijos kanalas NRK. Turnyro finalą bus galima stebėti ir Tarptautinio olimpinio komiteto „YouTube“ kanale www.youtube.com/olympics.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (17)