Tarptautinė lengvosios atletikos federacija („World Athletics“) grasino išbraukti nuo 2015 metų suspenduotą Rusiją iš savo narių, jei ši nepaisys skirtų sankcijų.

RUSAF buvo įpareigota iki liepos 1 d. sumokėti 5 mln. dolerių baudą ir dar 1,31 mln. dydžio kompensaciją už teisines išlaidas. Rusai šio reikalavimo neįvykdė, motyvuodami koronaviruso pandemijos lemtu lėšų stygiumi.

Tuomet „World Athletics“ nustatė galutinį terminą – rugpjūčio 15 d.

Jei RUSAF ir toliau būtų vengusi susimokėti, „World Athletics“ ketino sušaukti neeilinį kongresą, kuriame būtų balsuojama dėl Rusijos pašalinimo. Tokiu atveju Rusijos lengvaatlečiams daugiau nebebūtų suteikiamas neutralių sportininkų statusas, taigi, jie negalėtų dalyvauti jokiose tarptautinėse varžybose, įskaitant kitais metais vyksiančią Tokijo olimpiadą.

RUSAF narystė „World Athletics“ yra suspenduota nuo 2015 metų, kuomet Rusija buvo apkaltinta sukūrusi valstybės remiamą dopingo vartojimo sistemą ir dangsčiusi susitepusius sportininkus.

Kai kurie Rusijos lengvaatlečiai, pavyzdžiui, šuolių į aukštį žvaigždė Marija Lasickienė, ketina išvykti į kitas šalis, jei negalės startuoti tarptautinėse varžybose.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (7)